Nyförvärv på plats

För André Calisir handlade det om tredje träningen med sitt nya gäng. Victor Wernersson gjorde sitt debutpass med IFK Göteborg.
Båda känner sig redan hemma.

Trettonsdagsafton och full rulle i läckra Prioritet Serneke Arena. Innebandycup, skidåkning och blåvit fotbollsträning i bra fart.

Veckans tredje pass efter jul– och nyårsuppehåll genomfördes i högt tempo, med stort fokus och ledare som drev på under en och en halv timma inför ett stort antal åskådare.

Med i Nordens största multiarena fanns veckans två nyförvärv. Som båda är imponerade över de faciliteter som IFK Göteborg erbjuder.
– Något liknande är vad jag vet inte Malmö i närheten utav. Det finns någon mindre hall med typ yta för en sjumannaplan, säger 22–årige och MFF-fostrade Victor Wernersson.

Suveräna träningsmöjligheter med inomhushallen här

Med tanke på att det var första träningen körde han bredvid övriga för att få igång kroppen inför det som väntar.
– Gott att höra en del skånska röster. Fystränare Kalle (Olsson) är en, Emil (Salomonsson) en annan och ”Affe” (Alf Westerberg) en tredje. Sedan har jag träffat Mats (Engström) från styrelsen som också kommer söderifrån. Tror det kommer att gå snabbt att komma in i gänget.
I helgen väntar en vända hem till Skåne för att plocka ihop lite prylar till sitt nya fotbollsliv.

André Calisir har hunnit med några dagar ytterligare i sin nya hemstad. Och stortrivs från första stund.
– Sköna grabbar i gänget. Kollade småkronornas semifinal ihop med några av dem. Suveräna träningsmöjligheter med inomhushallen här. Elmiahallen i Jönköping är inte riktigt på samma nivå. Sedan är givetvis Kamratgården något alldeles extra, säger André och fortsätter:
– Har snabbt lärt mig att uppskatta våra taktiska träningar, som samtidigt nöter in tydliga spelmönster.

Den 27-årige mittbacken har redan fått ett boende på lagom avstånd från sin nya arbetsplats. Trettonhelgen handlar om flytt från Småland till Västkusten.