”Tacksamt med ny hemmamatch så snart”

Ett laddat och revanschsuget IFK Göteborg är redo för en lördagskväll med Örebro som motståndare.
– Det är tacksamt att vi så snabbt får en ny hemmamatch och möjlighet att visa upp vad vi egentligen kan, säger Emil Salomonsson.

Efter förlusten (1–3) mot Kalmar i den allsvenska omstarten är det ett Blåvitt som gnuggat på bra i den tryckande hettan under hela veckan.

Lördag, 20.00, är det avspark på Gamla Ullevi.

– Det har jag längtat efter sedan slutsignalen i söndags. Vid en seger kan det vara gott med lite distans till matchandet, men efter den svaga insats vi svarade för senast känns det oerhört inspirerande att få visa upp ett annat lag den här gången, försäkrar Emil Salomonsson och fortsätter:

– Jag har full förståelse för det missnöje som visades direkt efter mötet med Kalmar. Våra supportrar stöttar och hjälper oss till 100 procent under spelet och har sedan all rätt i världen att vara besvikna efteråt. Om ingen reagerat hade jag blivit riktigt orolig. I en så stor klubb som IFK Göteborg ska vi spelare ha press på oss att prestera.

Assisterande tränare Alf Westerberg berättar om en vecka med fokus på att lita på den egna förmågan.

– Det har blivit en del arbete med mentala faktorer. Exempelvis att inte tappa kontakten med varandra på planen även om vi råkar ut för ett baklängesmål, något som inte går att vaccinera sig emot. Vi har haft ett antal bra träningar och samlingar inför matchen mot ett ÖSK, som till stor del har ett spel som liknar vårt.

I truppen kan vi konstatera att nyuppflyttade a-lagsspelaren Benjamin Nygren finns med för första gången i allsvenska sammanhang.

August Erlingmark och Mix är avstängda efter tre gula kort under säsongen.

Patrik Karlsson-Lagemyr är på väg tillbaka efter sin skada.

Truppen:
Erik Dahlin, Tom Amos, Carl Starfelt, Kristopher Da Graca, André Calisir, David Boo Wiklander, Billy Nordström, Vajebah Sakor, Amin Affane, Victor Wernersson, Emil Salomonsson, Sebastian Ohlsson, Giorgi Kharaishvili, Elias Omarsson, Tobias Hysén, Andreas Öhman, Mikael Ingebrigtsen, Benjamin Nygren.

» Köp biljetter till matchen här.