”Vi ska fortsätta våga”

Glenn har namnsdag. Storpublik på Friends Arena. En tuff bortamatch.
– Men vi är beredda och ska fortsätta att våga, säger tränare Poya Asbaghi inför mötet med AIK.

Värmen och solen senaste dagarna har gjort gott för planerna på Kamratgården och i den sista matchförberedande träningen inför söndagens bortamatch på en nationalarena kunde IFK Göteborg för första gången beträda naturgräsmattan.

Under en timme väntade bland annat en del taktiskt finslip, kvadraten och spel med ett tillslag på liten yta.

Poya Asbaghi efteråt:

– Vi såg två olika ansikten av oss själva mot Dalkurd tidigare i veckan. En första halvlek där vi överhuvudtaget inte hade en kontroll och en andra halvlek där vi hade väldigt bra kontroll. Från den senare delen finns det mycket vi ska ta med oss. Sedan får inte en del onödiga bolltapp leda till att vi inte vågar fortsätta att försöka utveckla det vi håller på med. Nu möter vi ett AIK som släpper till väldigt få målchanser och vår offensiv kommer att testas rejält.

Följande spelare är uttagna:

Pontus Dahlberg, Erik Dahlin, David Boo Wiklander, Sebastian Eriksson, Billy Nordström, André Calisir, Carl Starfelt, Victor Wernersson, Amin Affane, Emil Salomonsson, August Erlingmark, Mix, Vajebah Sakor, Tobias Hysén, Giorgi Kharaishvili, Sebastian Ohlsson, Mikael Ingebrigtsen, Gustav Engvall, Elias Omarsson.