Wernersson och övriga i premiärtruppen

Bortapremiär i Trelleborg – då ser en skåning fram emot att få göra sina allsvenska debut.
– Om jag får starta eller får speltid blir det givetvis ett av de stora ögonblicken så långt i min fotbollskarriär, säger Victor Wernersson.

Uppvuxen i Malmö FF:s ungdomsverksamhet är det nästan ”hemmaplan” för Victor Wernersson, då det är dags för allsvensk premiär.

– På Vångavallen har jag varit många gånger. Inte minst som spelare med MFF:s ungdomslag och med Syrianska i Superettan. Förhoppningsvis kommer det en del släkt och vänner  berättar ett av de blåvita nyförvärven inför 2018.

Sista finslipningen inför söndagens uppgift är genomförd. IFK Göteborg körde för första gången i år på Kamratgårdens hybridmatta.
Wernersson:

– Lite hård och kanske inte i sitt bästa skick ännu, men helt okej utefter de väderförutsättning vi har haft.

Efter dusch och mat väntar en bussresa söderut.

– Det är det här man tränat för hela vintern. Det ska bli riktigt kul att komma igång. Att möta Trelleborg i premiären är lite speciellt för min del. Jag har spelat med Denis Hümmet i MFF. Där hade jag även Patrik Winqvist som ungdomstränare.

Hälsoläget i den blåvita truppen är mycket gott inför seriestart och det är endast Patrik Karlsson Lagemyr som är indisponibel.
Assisterande tränare Alf Westerberg:

– Vi har en bra konkurrenssituation i truppen, vilket naturligtvis är väldigt bra. Vi behöver dessutom leverera en bra prestation mot Trelleborg för att vinna matchen. De har ett lag med många individuellt skickliga spelare och vill, som så många andra, ha kontroll i sitt passningsspel. Samtidigt har de bra fysisk kvalitet och kampmomentet kommer att ha en stor betydelse.

Truppen:
Pontus Dahlberg, Erik Dahlin, Emil Salomonsson, David Boo Wiklander, André Calisir, Carl Starfelt, Sebastian Eriksson, Billy Nordström, Victor Wernersson, Amin Affane, Mix, August Erlingmark, Vajebah Sakor, Gustav Engvall, Sebastian Ohlsson, Elias Omarsson, Tobias Hysén, Giorgi Kharaishvili.