En match mot ALS och för en blåvit hjälte

Fredag 21 juni firar vi midsommar med nära och kära. Men det är också tid att uppmärksamma den internationella ALS-dagen. Inte minst på grund av att muskelsjukdomen drabbat en av våra stora hjältar.
På 90-talets första halva prenumererade IFK Göteborg på SM-guld och deltagande i Champions League.

En av de stora anförarna – och spelaren som alltid var given i dåvarande tränaren Roger Gustafssons startelva – var Stefan Lindqvist.
Hallänningen var en av de drivande krafterna mot återkommande framgångar, vilka gav eko i hela fotbollsvärlden. Han var motorn och den lojala lagspelaren som alltid satte laget framför jaget. Han var den vi såg upp till.
”Linkan” kom till Blåvitt 1991 och gjorde fram till 1996 hela 349 a-lagsmatcher och 38 mål.
En legendar som i dag går sin tuffaste match med en fruktad sjukdom som motståndare på andra planhalvan.

Då vi startar om allsvenskan på hemmaplan och mot GIF Sundsvall är det en match som ska ramas in av blåvita legendarer i allmänhet och ”Linkan” i synnerhet.
Våra storspelare några år tillbaka ska under ledning av Roger Gustafsson spela en förmatch mot Halmstad BK, där nuvarande förbundskaptenen Janne Andersson kommer att leda laget. IFK och HBK var de klubbar där ”Linkan” tillbringade den största delen av sin elitkarriär.
Det kommer också att genomföras en insamling till en nystartad fond som startats av Ulrika Lindqvist och IFK Legends som går till forskning kring ALS (se länk nedan).

Vi syns på Gamla Ullevi lördag 6 juli.
Av flera anledningar.

https://insamling.hjarnfonden.se/fundraisers/stefan-linkan-lindqvist-als-forskningen

Här finns också podcasten när Lundh möter Stefan Lindqvist från tidigare i år. Lyssna gärna på den.