”Jag är faktiskt bara 21 år”

Då Carl Starfelt drog iväg till Ryssland såg Kristopher Da Graca möjligheten komma.
Och tog den.
– Jag får inte minst tacka Poya (Asbaghi) och Ferran (Sibila) för deras förtroende, säger Kristopher Da Graca.

Även om 190 centimeter mittback i sig är respektingivande är det så att Kristopher Da Graca växer för varje match. Vi ska dessutom komma ihåg att den alltid glada och positiva hisingskillen bara är i början av sin fotbollskarriär och senior först sedan i fjol.
”Koffe” är faktiskt född 1998.
– Annars känns det som folk tror att man börjar närma sig 30 år och slutet på sin karriär, den är den känslan jag har ibland. Men jag är faktiskt bara 21 år. Poya och Ferran har många väldigt goda ledaregenskaper. En av dem är att de tillåter oss unga att göra fel ibland. På så vis blir det rätt till slut. Det är oerhört tryggt att veta.

Da Graca kom till IFK Göteborg sommaren 2017 efter fyra år i Arsenal och i första hand Londonklubbens ungdomsakademi. Under två år med Kamratgården som arbetsplats har han sett den ena unga spelaren efter den andra ta chansen då den dyker upp. Inklusive honom själv.
– Klart att det inspirerar fler och fler i IFK Göteborgs akademi. De ser dels att möjlighetens finns och att det går att ta den när den så småningom dyker upp.

Namn: Kristopher Da Graca
Ålder:
21 år.
Position:
Försvarare.
Moderklubb:
Hisingsbacka.
Lyssnar på:
Hiphop.
Fotbollsförebild:
Måste välja tre – Sergio Ramos, Raphaël Varane, Virgil van Dijk.
Min styrka:
Passningsspelet.