Läger med mer än bara fotboll

Mycket fotboll och träning, förstås. Men på Daftö Resort finns även tid för bad, padel och makrillfångst.
– Suveränt ställe. Vi kan inte ha det bättre, säger storfiskare André Calisir.

Tredje dagen på sommarlägret. Då var det – i sol, blå himmel och behaglig temperatur – dags för fria aktiviteter och att närmare utforska allt spännande som finns att göra på Daftö Resort.
Som att besöka nöjesparken Daftöland med sina attraktioner, pirater, underhållning och äventyr.
Eller att ägna sig åt den snabbt växande och populära sporten padel på de för säsongen två nyanlagda banorna.
Här kan vi avslöja att en spansk tränare, från ett ett land där sporten sägs vara den näst största efter fotboll, har det i blodet. Tillsammans med en skånsk fystränare, som lider mer efter en förlust än mår bra efter seger, var det självklart ett par inga andra konstellationer kunde rå på.
I finalen väntade två unga män som har framtiden för sig. Benjamin Nygren och Rasmus Wikström får dock trösta sig med att de båda i fotboll är helt överlägna duon Ferran Sibila/Kalle Olsson, som vann finalen med odiskutabla 6–1, 6–3, 6–2.

De som har familjen med sig, exempelvis Lasse Vibe och fysioterapeut Calle Persson, kunde ge de sina lite extra närvaro. Är man på kusten i Bohuslän finns det naturligtvis även salt vatten att doppa sig i om man inte är en badkruka.

Likaså bjuder havets skafferi på färsk fisk att fånga.
Ett gäng spelare valde att ta båten ut från Saltö Brygga och mot Kosterhavet. Här visade Sebastian Ohlsson och André Calisir – som inte hade träningsledigt utan körde dubbla rehabpass denna lördag – att de minsann vet hur agnar ett bete.
Sju grönsvarta och rejäla (nåja) makrillar blev det med hem och stolt visa upp för övriga.
För en mittback var det andra storfångsten på kort tid. Låt vara inte i närheten av den första. Under uppehållet tog André Calisir nämligen sin Madelene till altaret.
Vi kan väl säga att åtminstone en del av bröllopsresan gick till en prisad anläggning (bland annat utsedd till barnfamiljernas favoritcamping) i norra Bohuslän och strax söder om Strömstad.
– Ha, ha. Eller hur? Däremot har vi det fantastiskt bra här och blir verkligen omhändertagna på bästa möjliga vis. Underbara små stugor att bo i och riktigt bra mat. Dessutom en perfekt anläggning hos Nordic Wellness, där jag och ”Sebban” (Sebastian Ohlsson) kört då de andra varit på fotbollsplanen, lovordar André årets val av sommarläger och uppladdning inför den allsvenska omstarten i slutet av juni.

Söndag väntar en träning innan det åter bär av hem till Göteborg.
– Vi har haft det suveränt, summerar en nygift storfiskare.