Foto: Bildbyrån

Thomas Olsson lämnar IFK Göteborg

Efter sex säsonger som spelare och en lika lång period som ledare tar Thomas Olsson nya steg med sin fotboll.
– Efter tolv fantastiska år är det dags att hitta nya utmaningar.

Han kom till IFK Göteborg 2006 och var under sin andra säsong en bidragande orsak till att SM-guldet hamnade på Kamratgården med bland annat ett viktigt ledningsmål i guldmatchen mot Trelleborg, en regnig och helt ljuvlig oktobersöndag för tio år sedan.

2011 var den aktiva karriären över och ”Olle” klev in som tränare för u19 och var med om att bli dubbel mästare (2013 och 2015) som ledare. De senaste åren har Thomas varit huvudansvarig för u19-truppen. Nu är det dags att gå vidare i fotbollslivet.
– Klart man kommer att sakna det vardagliga på Kamratgården. Samtidigt har jag varit i klubben under en lång period och det är tid att göra något annat. Kanske också att komma tillbaka till IFK en vacker dag, säger Thomas och fortsätter:
– Jag hoppas att jag fungerat likadant i min tränarutövning som jag ville uppfattas som spelare, att behandla alla lika och bidra till utveckling. Under mina sex år som ledare har jag haft förmånen att träffa många unga spelare. Flertalet når inte a-laget, men jag hoppas alla känt att de behandlats lika.

Det har varit en ära att vara i IFK Göteborg så länge

Innan Olsson stämplar ut väntar Brommapojkarna och SM-semifinal och inte minst möjligheten att bli mästare med u19 för tredje gången.
– Det är väldigt tillfredsställande att få vara med och den utveckling årets upplaga haft från i våras och fram till nu. Efter sommaruppehållet har vi nio vinster och tre oavgjorda. Avslutningsvis vill jag påpeka att det har varit en ära att vara i IFK Göteborg så länge.

Det har varit en ära att få ha en person som Thomas Olsson i föreningen under så lång tid.