U19 siktar på SM-final

Motståndet är tufft. Dessutom väntar bortaplan.
– Spelar ingen roll. Vår uppgift är att lära våra spelare att vinna, säger Thomas Olsson.

Lördag 21 oktober, 13.00, är det avspark på Grimsta IP. Brommapojkarna, etta i u19-allsvenskan norra tar emot tvåan i den södra serien, IFK Göteborg i den ena av två semifinaler i SM.
– BP brukar oftast vinna och min känsla är att de räknar med det även den här gången. Det ska vi utnyttja, säger huvudtränare Thomas Olsson.

Svensk mästare 2013 och 2015 – ”Olle” kan givetvis inte tänka sig ett bättre avslut som ledare för IFK Göteborgs u19-gäng än att få lyfta bucklan en tredje gång med sina unga och ambitiösa spelare.
– Har vi tagit oss så här långt ska vi gå hela vägen. Semifinalen är belöningen för en sommar och höst fylld av vinster i seriespelet, där killarna gjort det oerhört bra. Fram till den i sammanhanget betydelselösa avslutningen mot Trelleborg (2–4) hade vi tolv raka matcher (nio vinster, tre oavgjorda) utan förlust. Vårt självförtroende är på topp.

Truppen tränar torsdag-fredag och åker därefter buss på till Stockholm för övernattning. Sedan är gänget tillbaka sent lördag kväll.
– En bra lösning med tanke på att a-laget behöver vår målvakt Tom Amos på bänken i söndagens match mot Östersund. Han har gjort det så bra i u19 hela säsongen och är verkligen värd att spela matchen mot BP.

I den andra matchen (spelas söndag) möts Elfsborg och Täby. Vinnaren i den matchen har hemmaplansfavör i den kommande finalen.