U21 föll i Borås

Det blev en 3–2-förlust borta mot Norrby i den avslutande omgången av U21-Allsvenskan.
Men trots förlusten väntar nu slutspel.

Ett redan slutspelsklart IFK Göteborg reste till Borås under tisdagen för att ta sig an nästjumbon Norrby i U21-Allsvenskan.

Efter en fin matchinledning och några missade chanser från vår sida jämnade spelet ut sig. Pontus Dahlberg i det blåvita målet fick till några svettiga räddningar innan hemmalaget tog ledningen i slutet av den första halvleken.

Trots ett psykologiskt tungt bakåtmål var det vi som tog kommandot efter pausvilan. Men tio minuter in i den andra halvleken lyckades Norrby sno åt sig bollen på mitten, spela fram till ett friläge – och utöka sin ledning.

En viktig blåvit reducering kom till i den 60:e minuten efter att vi brutit ett Norrby-uppspel. En fristående Yaqub Finey kunde sedan placera in 2–1-målet. Lyckan blev dock kortvarig, då Norrby utökade sin ledning till 3–1 i anfallet efter.

Kort därefter lyckades vi reducera återigen – den här gången genom Saidu Salisu.
Men trots några goda chanser kom aldrig kvitteringen. Matchen slutade därmed i en 3–2-förlust.

– Vi inleder matchen bra men lyckas inte utnyttja de lägen som uppstår och därefter tappar vi initiativet. Efter 2–1-reduceringen lyckas Norrby tyvärr utöka ledningen och trots att vi får in ännu en reducering så räcker det inte hela vägen idag, säger Hannes Stiller.

Med dagens resultat slutar vi på en tredjeplats i U21-Allsvenskan Mellersta, vilket innebär en plats i slutspelets kvartsfinaler som lottas inom kort.