U21 upp i serieledning

En blöt, men underhållande match på Kamratgården.
Mötet med Elfsborg i U21-Allsvenskan slutade med en blåvit 4–0-seger.

Ett hundratal personer hade trotsat regnet och tagit sig till Kamratgården där vi tog emot seriefemman Elfsborg i U21-Allsvenskan.

Det var i det stora hela en match med blåvit dominans, där vi fick dagens första nätkänning i den 19:e minuten när Alfons Nygaard nicklobbade in 1–0-målet.

Efter ledningsmålet fortsatte vi att styra matchen, men utan att komma till några klara målchanser.

1–0-ledning i paus, men ledningen skulle komma att utökas tio minuter in i den andra halvleken genom Linus Carlstrand.

Nyss inbytte Johannes Selven stod sedan för en fin aktion när han i den 81:a minuten gjorde bort sin försvarare och spelade in bollen till Erik Sorga – som enkelt rullade in 3–0.

Dagens snyggaste mål skulle också bli det sista.
I den 92:a minuten väggspelade Anton Kurochkin elegant med Alfons Nygaard och blev fri med målvakten. En snygg lobb över Elfsborgsmålvakten fastställde därefter slutresultatet.

– Vi har bra kontroll på matchen redan från start, utan att skapa särskilt mycket efter 1–0-målet. Vi slarvar en del i början av den andra halvleken men lyckas göra 2–0. Därefter har vi god kontroll igen och gör ett par fina mål på slutet. En bra och nyttig match där många unga fick speltid, säger Hannes Stiller.