2021 IFK Göteborg-Halmstads BK 1-1

Oavgjort i minusgrader

Premiären på Valhalla IP slutade utan segrare. Glädjande för vår del var att en ung debutant fick sätta kvitteringen till slutresultatet 1–1.

I matchens inledande minuter tog Halmstad ledningen. Emil Wikström fångade upp bollen på mittplan och placerade efter en individuell prestation 1–0 till bortalaget. Giannis var där med fingertopparna men lyckades inte styra undan bollen.

Efter Halmstads pigga inledning tog vi över matchen mer och mer. Den farligaste målchansen kom på frispark efter 15 minuters spel. Pontus fälldes strax utanför straffområdet och bollen lades upp för Giorgis högerfot. Frisparken skruvades den här gången tätt över ribban.

Roland Nilsson gjorde totalt sju byten i paus. Det innebar bland annat att Calle Johansson, Kevin Yakob, Alfons Nygaard och Hannes Lennartsson fick göra sina debuteri blått och vitt.

Och vilken debut det blev. Efter en timmes spel var just Alfons Nygaard höll sig framme. Hosams fina förarbete på vänsterkanten avslutades i ett distinkt inlägg längs marken, som Alfons stötte in till 1–1.

Efter kvitteringen kunde det ha blivit fler mål. Lägen fanns. Chanserna kom i båda ändarna av planen men målen stannade vid ett vardera.