Kryss i U21

U21-matchen borta mot Varbergs Bois slutade oavgjort.
Slutresultatet skrevs till 1–1.
– En tuff match med mycket dueller och svårigheter att etablera något passningsspel, sammanfattar William Strömberg, A-lagets assisterande tränare.

Under tisdagseftermiddagen spelade vårt U21-lag mot Varberg Bois på bortaplan. Det var ett ungt lag som ställdes på Håstens IP för 90 minuters spel. Matchen sändes på BlåvittPlay och givetvis kan du se den i efterhand.

Inledningsvis fick vi se två lag som spelade en fartfylld fotboll med högt bolltempo och ständigt hotande forwards med löpningar i djupled. Hemmalaget Varberg tog över matchen mer och mer ju längre in i halvleken vi kom. Deras raka anfallsspel hotade ofta vilket intensifierade duellerna i framförallt det defensiva luftrummet. Men det defensiva spelet vi visade upp spelade huvudrollen i den första halvleken som också slutade mållös.

I den andra halvleken gick tempot ner och sekvenserna med långa bollinnehav ökade. Vägen till den sista tredjedelen var däremot tuff för båda lagen då de centrala mittfälten fortsatte visa sina defensiva styrkor.

26 minuter in i den andra halvleken tog hemmalaget ledningen. Efter en duell utanför eget straffområde spelades bollen ut till hemmalagets André Boman som, genom ett distansskott, placerade in ledningsmålet. 1–0.

Med tre minuter kvar till fulltid kvitterades matchen på Håstens IP. Hannes Lennartsson höll sig framme på en misslyckad rensning och tryckte in kvitteringen.

– Vi krigade på bra i 90 minuter så det var såklart väldigt skönt att få in en sen kvittering, säger William Strömberg.