Insamling av fotbollsskor

IFK Göteborg tillsammans med vår huvudpartner Volkswagen Göteborg vill ge ännu fler möjligheten att spela fotboll och på så sätt skapa gemenskap, samhörighet och glädje.

Under maj månad kommer Volkswagen-anläggningar inom stor-Göteborg att ha fysiska insamlingsytor för att ge alla göteborgare möjlighet att sprida glädje genom att skänka de fotbollsskor man har hemma, men inte använder längre.

IFK Göteborg kommer parallellt med detta att göra en insamling internt och vi uppmanar alla våra supportrar att titta i era garderober. Det finns inga önskemål kring storlekar, men skorna ska vara hela och rena.

– Genom att vi som arbetsplats uppmanar personalen att skänka skor för att skapa glädje och gemenskap för någon annan så blir effekten densamma hos oss, säger Håkan Mild, Klubbdirektör IFK Göteborg.

Alla skor som skänks kommer gå till IFK i Samhället och Göteborgs stadsmission för att skapa mesta möjliga glädje för barn och unga i vår region.

– Din Bil Sverige/Volkswagen Göteborg är mycket glada att kunna aktivera vårt företag och våra partnerskap inom idrotten för att kunna bidra till att sätta fler barn, unga och vuxna i rörelse. Vi uppmanar alla företag i Göteborgsområdet att göra detsamma. Idrott ska inte begränsas, det ska upplevas för gemenskap och glädje. Skorna kan lämnas hos någon av våra fyra återförsäljare i Backa, Kungsbacka, Grafiska vägen eller Sisjön säger Henric Sundin, Regiondirektör Din Bil Sverige AB.

Överlämnandet av fotbollsskor kommer att ske 28 maj.