Manifestation för folket i Ukraina

Det pågåendet kriget i Ukraina berör oss alla.
Inför vår cupmatch på söndag kommer IFK Göteborg att manifestera för solidaritet med det ukrainska folket.

När vi på söndag spelar den avgörande cupmatchen mot Mjällby på Valhalla kommer vi tillsammans att manifestera för fred och solidaritet med det ukrainska folket.

Kom i god tid före avspark för att själv delta i manifestationen.

– Det är viktigt att vi som kamratförening och som en del i fotbollen som folkrörelse visar var vi står, att vi agerar och att vi står enade, säger Elisabeth Anderton, hållbarhetschef hos IFK Göteborg.

Tillsammans med övriga svenska fotbollsrörelsen stöttar IFK Göteborg insamlingen för krigsoffren i Ukraina. UNHCR är på plats i Ukraina med nödhjälp och skydd och kan med allas hjälp göra ett ännu bättre arbete för alla krigsoffer i landet.

Swisha en gåva till Sverige för UNHCR på 123 129 50 21 om du vill vara med och bidra för att hjälpa folket i Ukraina. Ett akut nödpaket som räddar liv i kriser kostar 370 kronor. Läs mer på Sverige för UNHCR:s hemsida.

I IFK Göteborgs verksamhet möter vi många barn och ungdomar där flera av dem visar oro för det pågående kriget.

– En viktig del i vårt sociala hållbarhetsarbete är de personliga möten vi har varje vecka, inte minst med barn och unga. Vi möter dem på våra planer runtom i staden, på våra egna fotbollsträningar i akademin och i vårt arbete med IFK på Schemat. Vi vill göra skillnad där vi är och skapa trygga mötesplatser. Just nu finns många frågor och en stor oro bland barnen. Där finns vi i IFK Göteborg med som en samtalspart, inte minst för att lyssna och när vi kan svara på frågor, säger Elisabeth Anderton.

Tillsammans med flera samarbetspartners uppmanar vi alla blåvita att på något sätt visa solidaritet och stöd för det ukrainska folket. Läs mer om olika organisationer och deras arbete på länkarna nedan.

Akut hjälp till Ukraina! Din gåva dubblas.

Unicef

Röda Korset

RFSL

Läkare utan gränser

Reportrar utan gränser