Angered MBIK gästar kvällens match

Fotbollsföreningen Angered MBIK gästar kvällens match mot Malmö FF med sitt projekt Active Movement.

Angered MBIK är en aktiv samhällsaktör i Angered som bedriver olika insatser för att främja en meningsfull fritid för barn och unga. Föreningen vill genom hälsoprojektet Active Movement skapa förutsättningar för en mer jämlik folkhälsa i Angered med unga som centrala förändringsaktörer i lokalområdet. Hälsoprojektet bedrivs med stöd från Allmänna Arvsfonden.

– Målsättningen är att insatserna skall bidra till ökad kunskap om sunda levnadsvanor, inspirera till en aktiv livsstil och förmedla hälsorelaterade information till boende i Angered, säger Mohamed Salad, projektledare för hälsoprojektet Active Movement.

Projektets viktiga samarbetspartners är Angereds Närsjukhus, Göteborgs Stad, RF-SISU och Angered Allians. Vidare verkar föreningen för att skapa trygga miljöer där barn och unga kan utvecklas utifrån deras egna försättningar till positiva förebilder i lokalsamhället.

– Genom studiestärkande insatser som läxhjälp hoppas föreningen att man kan bidra till att fler unga når kunskapsmålen i skolan. Med det hälsofrämjande arbetet så tillgängliggörs viktig samhällsinformation och kunskaper men också goda förutsättningar att bygga broar mellan målgruppen och olika samhällsaktörer inom hälso- och sjukvården samt offentliga förvaltningar, säger Mohamed Salad.

Du hör mer om Active Movement i halvtidsintervjun.