Dam 2023 Mariebo IK-IFK Göteborg 0-2

Historisk division 1-seger

Tre poäng på Stadsparksvallen.

IFK Göteborgs damlag har vunnit sin första seger någonsin i division 1.
Det blev 2–0 på bortaplan mot Mariebo IK i Jönköping.

Det var bud på fler mål än de två som det slutade med. Vi spelade kontrollerat i långa stunder och någon större nerv blev det aldrig på Stadsparksvallen i Jönköping.

En del tillresta blåvita supportrar var på plats och stöttade laget.

De såg Leia Molund göra matchens första mål i den 42:a minuten. Efter en lång hörna mot bortre stolpen nåde bollen Leia, som bara hade att stöta in den från nära håll.

2–0-målet dröjde trots ett stort bollinnehav och spelövertag.

I 90:e minuten fick vi en frispark på straffområdeslinjen. Victoria Svanström, som var en av planens bästa, smällde in den, via målvakten till slutresultatet 2–0.

– Vi släpper inte till någon målchans men vi sätter inte heller våra lägen. Vi bytte till 4–3–3 idag och lyfte upp backlinjen, det gav bra tryck. Mariebo kom aldrig in i matchen, säger vår tränare Peter Svanström och fortsätter med att lyfta en spelare lite extra:

– Leia Molund gör en otrolig prestation över 90 minuter. Löpvilligheten, anfallsskickligeheten som vänsterytter är där under hela matchen. Hon springer och springer och springer. Motståndarna kan aldrig lyfta upp sitt spel. Vi hade också ett väldigt bra spel på mittfältet. Vi har mycket skador och sjukdomar och har tvingats rotera på en hel del platser men får ihop det bra. Skönt med första segern!

I nästa match möter vi IS Halmia på hemmaplan – 22 april klockan 13.00 på Valhalla.