Blåvit seger på Skarsjövallen

Två mål från Filippa Hopkins – och två mål i matchen.
Det blev en komfortabel seger borta mot Ljungskile SK.
– Det går inte att vara annat än stolt efter den här arbetsinsatsen, säger Peter Svanström.

Spelet böljade fram och tillbaka och det är ingen långsökt gissning att den för dagen ganska torra gräsmattan påverkade vårt passningsspel. I den första halvleken bytte bollen ägare oftare än brukligt i våra matchen. En tidig skada på Thilda Gianello störde vår rytm en aning och vi tvingades skruva på vår matchplan för att hitta in i matchen igen.

Efter ungefär halva den första halvleken kom så en blåvit styrkedemonstration när en LSK-back missat brytningen, och Filippa Hopkins gavs möjlighet att gå på avslut i höjd med straffområdeslinjen. En hårt kämpande hemmaförsvarare lyckades täcka skottet, men när Hopkins fick ladda på nytt var ledningsmålet ett faktum. Det var inget stenhårt avslut, men tillräckligt välplacerat för att vara utom räckhåll för Ljungskiles målvakt – som fick se bollen smita in vid sin högra stolprot.

Den andra halvleken inledde vi med god kontroll, samtidigt som kontringsmöjligheter uppstod via längre bollar från hemmalaget. I de fall Ljungskile hotade oss, stod vår backlinje med firma Larsson-Hellström i spetsen emot på ett bra sätt. Framåt slutminuterna vaskade LSK fram ett par målchanser som med lite oflyt hade kunnat resultera i kvittering och tappade poäng.

Men så blev det inte.

I stället visade vi vår styrka på nytt när Victoria Svanström och Ebba Fjordskär borrade sig fram längst vänsterkanten. Den förstnämnda kunde snart chippa in bollen delikat, till en helt fristående Filippa Hopkins som rakade dit punkteringen i tom bur från nära håll. 2–0 i matchminut 85, vilket också blev slutresultatet.

– Det går inte att vara annat än stolt efter den här arbetsinsatsen. Vi kämpar och sliter för varandra tills domaren sätter pipan i munnen, så idag vill jag verkligen lyfta fram laginsatsen. Dessutom är det väldigt glädjande att Alicia Hellström gör comeback efter en tids skadefrånvaro, säger Peter Svanström.

Nästa match spelas hemma mot IFK Örby på Valhalla IP 17 juni klockan 13.00.