Uddamålsseger borta mot Södra Sandby

Ny trea i division 1

Ett suveränt frisparksmål i första halvlek. Ett stenhårt vänsteravslut i andra. I bortamötet med Södra Sandby vann vi med 2–1.
– Det är en styrka att kunna vinna även när spelet fungerar sämre, säger Peter Svanström.

Hemmalaget tillika tabelljumbon visade oss stor respekt i matchinledningen – och gav oss möjlighet att ta tag i taktpinnen. När vi inte fick upp farten avtog respekten gradvis. Den första halvleken kom därefter att präglas av mer kamp än skönspel i värmen på Sandbyvallen. Med bara några minuter kvar till paus skickade Emma Broddheimer i väg ett tungt skott. Bollen letade sig förbi hemmamålvakten – och träffade ribbans underkant. Ännu 0–0, alltså, men Emma Broddheimer hade fått mersmak.

I matchminut 44 tilldelades vi en frispark, centralt i banan, cirka 25 meter från mål. Fram klev Emma Broddheimer, som denna gång fick betalt för sin tunga högerträff. Bollen gick rakt i mål – till höger om Södra Sandbys målvakt. Rättvist? Möjligen. Snyggt? Definitivt.

I den andra halvleken lyckades vi koppla ett visst grepp om matchen.
I 64:e minuten nådde Ebba Fjordskärs vänsterprojektil bortre krysset och 2–0 var ett faktum. Avgjort, kanske en del trodde, men ett tappert kämpande hemmalag saknade helt planer på att ge sig. I stället fortsatte de störa oss förtjänstfullt.

Med drygt 20 minuter kvar kom reduceringen efter en frispark till höger som lyftes in och skapade oreda i vårt straffområde. Något som möjliggjorde ett 1–2-mål via en hemmapanna.

Framåt slutminuterna tröt orken lite hos hemmalaget – och matchen hade mycket väl kunnat punkteras med ett tredje mål för vår del.
Till slut blev det hur som helst seger och tre nya blåvita poäng. Ett resultat som innebär 8:e raka trepoängaren i division 1.

– ­Vi saknar tre nyckelspelare i dag och har svårt att hitta rätt både taktiskt och tekniskt. Passningstempot blir för lågt och vi börjar lyfta passningarna, vilket inte är vår grej. Med det sagt är vi såklart riktigt nöjda över att få med oss segern. Det är en styrka att kunna vinna även när spelet fungerar sämre, säger Peter Svanström.

Fredagen den 30/6 tar vi emot FC Rosengård 1917 i vårsäsongens sista seriematch.