Full kapacitet på Kommando­bryggan

Test under två matcher.

Som ett test kommer vi under de två sista hemmamatcherna få möjlighet till full publikkapacitet på Kommandobryggan.
Detta efter dialog mellan Got Event, Higab och klubbarna som har Gamla Ullevi som hemmaarena.

Gamla Ullevi dras sedan många år med en känd vibrationsproblematik. Efter dialog mellan Got Event, Higab och klubbarna beslutade Got Event 2022 att riva det omtvistade planket. Samtidigt togs en plan fram som bland annat möjliggjorde tester med omflyttning av publik under säsongen 2023.
Som ett led i detta arbete kommer vi under de två sista hemmamatcherna få möjlighet till full publikkapacitet på Kommandobryggan.

Efter löpande samtal med Got Event har vi fått till ett test på Gamla Ullevi där vi kommer att öka publikkapaciteten med 600 åskådare på Kommandobryggan ­under de två avslutande hemmamatcherna (mot Elfsborg och AIK).

Det innebär samma publikkapacitet på den övre läktarsektionen som gällde fram till dess att det så kallade planket byggdes. Cirka 2 400 åskådare kommer då att få plats på Kommandobryggan.
Detta är det första av tester och inte en permanent förändring. Got Event och fastighetsägaren Higab har genomfört mätningar under årets matcher. Efter säsongen kommer dessa att analyseras för att ta ställning till kommande steg.

Samtidigt kommer totalkapaciteten på Nedre Stå att minskas med samma antal. Det påverkar inte de som redan har köpt biljetter eller som har årskort på Nedre Stå.

För de 600 nya platserna på Kommandobryggan kommer våra årskortsinnehavare på Nedre Stå kommer att få förtur, detta eftersom många av dem stod i kö till årskortsförsäljningen på den övre sektionen.
Ett mejl kommer att gå ut till dessa och det kommer att vara först till kvarn som gäller. Detaljer kring tillvägagångssätt kommer att finnas i mejlet.