Målfest i säsongens sista hemmamatch

Tvåsiffrigt mot Södra Sandby.

Elva mål framåt – och inga bakåt. I årets sista seriematch hemma på Valhalla var det aldrig något snack. Genom en fantastisk uppvisning mot jumbon Södra Sandby IF säkrar vi andraplatsen i division 1 Södra.

Vår dominans var tydlig redan från start, men alla ytor som fanns framåt såg nästan ut att förbrylla våra spelare till en början – varpå första kvarten slutade mållös

Men så i minut 16 var det dags. Hörna från höger, Victoria Svanström med serven som brukligt. Vid den bortre stolpen hade Alicia Hellström hittat en fri yta – och med en kontrollerad nick från nära håll inledde hon dagens målskytte.

Det saknades knappast chanser att utöka, men det skulle dröja till den 41:e minuten innan tvåan kom. Ida Kjellman slog en enkel passning till Victoria Svanström som tog emot bollen centralt i banan. Svanström höll i, värderade, drog på sig bevakning och höll i lite till. Sedan slog hon en genomskärare av högsta klass, precis mellan Södra Sandbys inner- och ytterback – till Saron Berhe, som via ett kontrollerat avslut utökade till 2–0.

Just före paus hann vi med ytterligare ett mål. Alicia Hellström vred och vände på sin vänsterkant, och slog ett inlägg som Ebba Fjordskär snappade upp påpassligt, innan hon tryckte dit 3–0 från nära håll.

Andra halvlek hann bara börja innan det var dags på nytt. En hörna slagen av Victoria Svanström damp återigen ner hos Alicia Hellström, som stötte den vidare. Efter visst tumult dök den upp framför fötterna på Ebba Fjordskär, som gjorde 4–0.

Några minuter senare slet Ida Kjellman till sig bollen på offensiv planhalva och spelade fram Victoria Svanström, som tog ett par kliv framåt innan hon skickade i väg ett distansskott efter backen som smet in, vilket innebar 5–0.

Strax därefter gjorde Victoria Svanström även 6–0, efter att Felicia Holmberg tagit sig runt på högerkanten och spelat snett inåt bakåt.

Tre snabba i andra halvlek alltså, men knappast några planer på att sänka farten. I minut 61 var det Victoria Svanströms tur att avancera längs högerkanten och spela in den centralt. Det höll på att bli självmål, men precis vid mållinjen dök vår numera notirska målskytt Ebba Fjordskär upp och gjorde 7–0.

Mot slutet fortsatte vi ösa på. 8–0 var en riktig delikatess, då Victoria Svanström, framspelad av Filippa Hopkins borrade upp bollen i bortre krysset. Nian gjorde Ebba Fjordskär med vänstern – också hon framspelad av Hopkins. Sedan såg Victoria Svanström och Emma Broddheimer till att det blev tvåsiffrigt, genom att göra 10, respektive

11–0.

Till sist blev det alltså 11–0 – en fantastisk avslutning på årets hemmaspel, vilket också innebär att vi slutar två i division 1 Södra 2023.

– Efter poängtappet mot Öis i slutet av september lovade vi varandra att göra allt vi någonsin kunde för att avsluta säsongen genom att vinna de fem sista seriematcherna. Sen dess har vi fyra raka segrar och 25 – 2 i målskillnad. Det är riktigt, riktigt bra gjort av hela laget, säger Peter Svanström.