Organisationen MÄN gästar kvällens match

På plats på Gamla Ullevi.

Den ideella föreningen MÄN, som arbetar för jämställdhet och mot mäns våld, gästar kvällens match på Gamla Ullevi.

Organisationen MÄN startade som Manliga nätverket och byggde på mäns frustration kring våld. Med tiden förvandlades Manliga nätverket till den ideella organisationen MÄN som under åren utvecklar stor kompetens och väldkände metoder inom våldsförebyggande arbete.

MÄN tror på en mångsidig manlighet och arbetar med att förebygga våld, bryta normer, främja jämställt föräldraskap, engagera pappor och stötta killar.

Shahab Ahmadian är ordförande för organisationen och beskriver MÄN:s roll så här:

– Vi kämpar för en värld där pojkar och män har full tillgång till sin förmåga att ge och ta emot kärlek och omsorg. En värld där det är självklart att killar och män kan be om hjälp, och där inte en enda pojke eller man utsätts för våld, förväntas tåla våld eller använder våld mot andra.

MÄN består av engagerade medlemmar utspridda över hela landet och ett trettiotal anställda på kansliet i Stockholm.
Vid kvällens match mot AIK på Gamla Ullevi finns Shahab på plats på arenan.

– Var modiga, våga stå upp för den kultur ni vill ha. Stötta era klubbar med kärlek och omsorg. När det känns tufft, stötta och ge kärlek till varandra. Det här är en plats för familjen, för barnen som också älskar sitt klubblag, vilken supporterkultur de fostras in i är allas ansvar.

Organisation MÄN var uppe på Kamratgården och i ett samtal med Jens Askou, Lee Baxter och Adam Carlén pratades det om just ämnet: Manlighet är under förhandling. Vilken manlighet väljer du? Se avsnittet här.