Allsvenskan 2024 IK Sirius-IFK Göteborg 2-2

Kryss i Uppsala

En poäng på Studenternas.

90 minuters berg- och dalbana på Studenternas.
Matchen mot Sirius slutade 2–2.

Torsdagsmatchen på Studenternas i Uppsala inleddes på ett framåtlutat sätt för vår del, med en hel del avslut mot Sirius-målet.

Den fina inledningen fick dock en törn när Adam Carlén och Elis Bishesari missade i kommunikationen på en retur.

Resultatet blev att Sirius Voelkerling Persson hann först på bollen kunde skicka in den till Noel Millerskog, som nickade in ledningsmålet i öppen bur.

Hemmalagets uddamålsledning stod sig halvleken ut.

I den andra halvleken kom vi återigen ut starkare och borde kanske fått med oss en kvittering när Malick Yalcouyé sköt in en retur från nära håll. Men linjedomaren valde att visa offside.

Vi fortsatte dock att trycka på, och några minuter senare kom utdelningen.

Comebackande Lucas Kåhed tog sig fram på vänsterkanten och serverade ett lågt inlägg till Oscar Pettersson, som stötte in sitt första mål i Blåvitt.

Yousef Salech återgav gästerna ledningen i den 70:e minuten, men bara fem minuter senare blixtrade vi till i en kontring. Paulos Abraham fick bollen ute till vänster, löpte in i straffområdet, och avslutade läckert vid målvaktens främre stolpe.

Avslutningen av matchen innebar en hel del chanser åt båda håll, med två lag som ville få med sig samtliga poäng.

När Kristoffer Karlsson blåste för fulltid stod det dock fortfarande 2–2 på resultattavlan.