Färdigkvalat efter förlust mot Jitex

Utslagna trots solid förstahalvlek.

I femtio minuter var det blåvita spelövertaget tydligt – sedan hittade Jitex rätt två gånger på kort tid. Därifrån blev vägen tillbaka för lång. Slutresultatet 1–4, innebär att vi spelat färdigt i Svenska Cupen för den här gången.

Aggressivitet i presspelet, tempo och precision i spelvändningarna – dessutom tålamod i passningsspelet. Vi inledde matchen på ett sätt som väckte hopp om att en ny kvalskalp var i görningen.

Med dryga kvarten spelad började vi dessutom skapa flertalet fina målchanser.

Melissa Davin skapade oreda med pannan, Leia Molund snappade upp en slarvig bakåtpass och ”Mini” sprang sig fri på kontring efter en Jitex-hörna.

Dessvärre var marginalerna på fel sida, för trots att hemmaledningen hängde i luften, var matchen mållös när vi gick till halvtidsvila.

Även den andra halvleken inledde vi på ett bra sätt och efter fem minuter var känslan fortsatt att ett ledningsmål snart skulle komma.

När målet till slut kom var det tyvärr Jitex som hittade rätt efter en olycklig bakåtpassning.

Bara ett par minuter senare gjorde Jitex 2–0. Ett tungt slag som onekligen fick vårt momentum att komma av sig.

Jitex fick å andra sidan luft under vingarna och kunde utnyttja scenförändringen till att sätta 3–0.

Med det kändes matchen avgjord, men när Leia Molund kämpade in reduceringen väcktes hoppet åter till liv och våra spelare tycktes tro på det igen.

Ännu mer spännande höll det på att bli när Lisa ”Mini” Johansson hade en boll i nät med omkring 20 minuter kvar, men målet dömdes bort för hands.

Och i 77:e minuten punkterade Jitex matchen genom att sätta 1–4.

– I dag har vi 60 med beröm godkända minuter och en halvtimme som är på för låg nivå. Ska vi besegra Jitex behöver vi prestera bra matchen igenom. Nu lägger vi fullt fokus på seriespelet och helgens match mot Onsala där en bra helhetsprestation kommer att krävas, konstaterar Peter Svanström.

Nästa match spelas på lördag 10 augusti.