Anfallsduon bakom derbyvändning

Vi fortsätter jaga i toppen.

Höstderby på Valhalla och vår gamla rödblåa antagonist med första målet. Då varvade vårt division 1-lag upp, hänförda av anfallsparet Leia Molund, som satte kvitteringen, och Lisa ”Mini” Johansson som fixade segern med dubbla mål efter paus.

Första kvarten tillhörde oss, och hemmalaget Öis klarade sig undan tidigt underläge med minsta möjliga marginal.
´
Men när målet inte kom kunde rödblått växa in i matchen, medan vi tappade fart. Efter några minuters tryck mot Lisa Halls målbur hamnade vi i brygga med 23 minuter på matchklockan, när Öis tog vara på ett friläge och satte ledningsmålet.

Dessbättre tycktes motgången sporra oss, för vi höjde nivån gradvis och fick vind i seglen när Leia Molund satte dit kvitteringen efter ett inlägg från Marieke Kramers vänsterkant.

Under den första halvlekens slutkvart var det på nytt vi som förde spelet, men likaläget stod sig till halvtid.

Efter paus fick vi en riktig smakstart.

Först efter att Melissa Davin friställde Lisa ”Mini” Johansson, som förvaltade friläget på bästa sätt: genom att rulla in 2–1.

Och kort därefter när Örgryte var olyckliga i uppspelsfasen och bjöd ”Mini” på ytterligare ett friläge. Än en gång var anfallaren kylig framför mål – och ledningen utökades till 3–1.

Efter att ha vänt underläget kunde vi spela av matchen med god kontroll, och när Öis fick ett reduceringsmål bortdömt med halvtimmen kvar, pyste det rödblåa poänghoppet ut.

Samtidigt lyckades vi, på ett mycket förtjänstfullt sätt, hålla undan och inkassera tre viktiga poäng i jakten på topplaceringarna i division 1 Södra.

– Vi har haft många häftiga fajter mot Öis genom åren och för oss är detta det riktiga derbyt. Att vi kan vända underläge till seger inför två högljudda klackar på Valhalla ger oss fantastiskt mycket energi. Vi gör det stundtals lite svårt för oss under första halvlek, men i paus samlar vi oss på ett riktigt bra sätt. Alla spelare och ledare sluter upp och fixar en underbar lagseger tillsammans, säger en nöjd Peter Svanström.

Nästa match spelar vi mot Helsingborgs IF lördag 31 augusti klockan 13.00.