Valberedningen informerar

Inne i fas 2.

Under september månad har IFK Göteborgs valberedning gått in i nästa fas, dvs fas 2 enligt det årshjul som tidigare kommunicerats (se bild nedan).
Vi välkomnar liksom tidigare föreningens medlemmar att inkomma med nomineringar.

Valberedningen har sedan årsmötet arbetat enligt årshjulet. Det innebär att vi under sensommaren intensifierat vårt arbete med att utvärdera styrelsens arbete med att leda och skapa värde för IFK Göteborg. Vi har och genomför löpande intervjuer med samtliga styrelseledamöter, inte bara de som är aktuella för omval, och har träffat eller kommer att träffa ett stort urval medarbetare på olika nivåer i organisationen och ett stort antal andra medlemmar i föreningen.

Syftet med detta är att valberedningen har en heltäckande bild av verksamheten och kan agera och prioritera därefter.
IFK Göteborg arbetar sedan våren enligt en ny verksamhetsplan. I den framgår verksamhetens mål, samt de strategier man valt för att uppnå målen. Vår uppgift är att se till att den styrelse som väljs 2025 har rätt förutsättningar att arbeta efter verksamhetens långsiktiga strategier, men också kapacitet att analysera vad som gått fel i närtid och agera därefter.

Valberedningen arbetar på medlemmarnas uppdrag och vill säkerställa att arbetet är väl förankrat. Därför vill vi träffa en mångfald av intressenter i och kring IFK Göteborg.
Valberedningen arbetar uppsökande samt strävar efter att följa upp inkomna nomineringar i den ordning de kommer in. Under hösten träffar vi löpande kandidater som på kort eller lång sikt har egenskaper vi tror kan tillföra spets och mod till IFK Göteborgs strategiska arbete. Vi arbetar med tydliga kravspecifikationer och är måna om att förmedla att det kommer krävas hårt och gediget arbete av de personer som får förtroendet att ingå i styrelsen.

Enskilda medlemmar är alltid välkomna att höra av sig till oss för att diskutera vårt arbete eller lämna förslag på styrelsenomineringar. Kontakten med medlemmarna är avgörande för vårt uppdrag, med era tankar och förslag ges vi bättre förutsättningar att tillsätta och forma kommande års styrelse hos IFK Göteborg. Alla samtal är konfidentiella.

Valberedningen
Olof Myhrman (sammankallande)
olof.myhrman@ifkgoteborg.se
Adam Arvidsson
adam.arvidsson@ifkgoteborg.se
John Pettersson
john.pettersson@ifkgoteborg.se