Förlust inför storpublik

Sent avgörande på Valhalla.

3–1-ledning tidigt i den andra halvleken.
Sedan vände Häcken matchen och vann till slut med 4–3 i seriefinalen på Valhalla.

3 072 personer hade tagit sig till Valhalla IP och seriefinal i division 1 mellan IFK Göteborg och Häcken.
Storpubliken fick också se IFK Göteborg ta ledningen efter 30 minuter när Isabella Svanström fick yta om bombade in ledningsbollen.

Häcken replikerade kort därpå, men Elsa Blomgren nickade in 2–1 strax före halvtidsvilan.

Matchen var en fysisk tillställning med två lag som ville framåt, där Häcken kontrollerade det mesta av bollinnehav och där vi var vassa i kontrinsspelet.

Så även i inledningen av den andra halvleken när Amanda Edgren hittade in till Isabella Svanström, som via en försvarare utökade den blåvita ledningen till 3–1.
Svanström var kort därefter nära att utöka även till 4–1, men avslutet i stolpen.

Istället kom Häcken igen, genom två snabba mål – och plötsligt var matchen kvitterad.

Där och då, ett ganska hyggligt resultat inför den sista omgången.
Men i den 88:e minuten nickade gästerna in sitt fjärde mål – och kunde sedan spela av matchen.

Nu väntar en sista möjlighet borta mot Ljungskile SK i den avslutande matchen.
Där krävs det seger, samtidigt som Häcken förlorar mot IK Rössö, för en blåvit serieseger.