Foto: Bildbyrån
2017 AIK-IFK Göteborg 2-1

Förlust mot AIK

I en dryg timme hade IFK Göteborg en mycket tuff uppgift på Friends Arena. En god slutforcering räckte dock bara till en reducering.

IFK Göteborg förlorade säsongens sista bortamatch. Hemmalaget AIK vann med 2–1 (2–0) efter framförallt en första halvlek där de tryckte ner det blåvita laget, som fick jaga mycket boll, rejält.
Det gav stockholmarna både 1–0 och 2–0 och en gott självförtroende med ut till andra halvlek.
– Vi ger bort det efter otroligt svaga första 60 minuter. För dåliga i passningsspelet och AIK får ha boll hela tiden. För mycket spel till fel färg, enkla pass över sidinjen, kommenterade Tobias Hysén, för dagen kanske den bästa ängeln, efter matchen.

Det blev bättre. Inte minst sedan Vajebah Sakor reducerat på en hörna sedan ”Tobbe” och Emil Salomonsson spelat till laget en hörna med ett 20-tal minuter kvar att spela.
Strax efter skapades ett utmärkt läge då Hysén med en perfekt avvägd boll hittade Mikael Boman, vars nick gick utanför.
Tobias:
– Periodvis gör vi det okej och skapar lite tryck. Sett över stora hela är det dock inte tillräckligt bra.

Nu väntar GIF Sundsvall i allsvensk avslutning på Gamla Ullevi kommande söndag, en match där Sebastian Eriksson, Vajebah Sakor och Sam Adekugbe är avstängda.
– Sista matchen för året. Vi har sex dagar på oss att ladda och ge våra supportrar något positivt att ta med över vintern.