2017 Hammarby IF-IFK Göteborg 2-1

Tung förlust på Tele2 Arena

Ledning förvandlades till underläge på ett par minuter. IFK Göteborg förlorade bortamötet mot Hammarby med 1–2 (0–0).

Blåvitt gjorde en bra första halvlek. Om Hammarby var piggast inför storpubliken på Tele2 Arena de inledande minuterna tog sig gästerna – för kvällen i blått och svart – snabbt in i matchen.
Och skapade en del framåt.
9: Sören Rieks in till Mikael Boman i straffområdet, som spelade bakåt. Dock utan någon lagkompis på plats.
22: Hörna, som slogs av Tobias Hysén. Thomas Rogne fick träff med pannan och endast en superparad av ”Bajens” målvakt Johan Wiland förhindrade 0–1 på resultattavlan.
Även Rieks och Hysén kom till avslut före paus.

Defensivt släppte IFK Göteborg knappt till någon farlighet överhuvudtaget och inte minst imponerade comebackande Rogne (inför norske förbundskaptenen Lasse Lagerbäck) stort bredvid David Boo Wiklander.

Misstag i vårt försvarsspel

Blåvitt fortsatte att köra på i andra halvlek – och fick sin välförtjänta ledning. En kvart in efter vilan skickade Sebastian Eriksson fram till Rieks i boxen. Dansken spelade vidare till Mix, som med högerfoten iskallt bredsidade in ledningen.
Direkt efter följde tyvärr några riktiga olycksminuter.

Kennedy Bakircioglu kvitterade på en frispark från långt håll. Strax därefter kom även 2–1 sedan Pontus Dahlberg klarat ett första avslut, men varit chanslös på det andra.
– Vi släpper in två enkla mål. Det första en frispark från långt håll, det andra då vi är för heta högt upp i plan. Misstag i vårt försvarsspel, suckar tränare Alf Westerberg efter slutsignalen.

IFK jobbade hårt för att komma tillbaka och hade bland annat ett par goda frisparkslägen som Emil och Tobias inte lyckades förvalta.
”Tobbe” styrde ett inspel från inhoppande Patrik Karlsson Lagemyr precis utanför. Sören var någon decimeter från att kvittera.
Det östes på med höga bollar i boxen.
Det skapades hörnor.
Det ville sig inte.

Precis som mot Jönköping (15 avslut) fanns det ett antal lägen (11 avslut) mot Hammarby.
Alf Westerberg:
– Ett kolossalt övertag. Tyvärr är vi inte tillräckligt skickliga för att ta vara på de övertag vi skaffar oss.
I nästa omgång väntar en ny bortamatch då AFC Eskilstuna tar emot på Tunavallen. Måndag 26 september spelas matchen.