2017 IFK Göteborg-AIK 2-1

IFK Göteborg - AIK

IFK Göteborg avslutade lägret i Dubai med att besegra AIK. Tobias Hysén avgjorde med ett drömmål på volley.
– Det kommer ganska högt på listan. Jag gjorde faktiskt ett liknande under perioden i Kina, säger ”Tobbe” efter 2–1 (1–1).

En välkommen Dubaidis gjorde ett bra fotbollsklimat ännu bättre med några färre plusgrader och en sol som inte stekte.
Den lilla läktaren kring planen var full av åskådare. Lördagslediga svenskar som verkar i den här delen av världen tog förstås chansen att se två av landets stora lag mötas.
Vi tar oss friheten att påstå att majoriteten hade blåvita sympatier.

De fick se ett IFK Göteborg som i stort sett hade bollen hela tiden mot ett väldigt lågt stående AIK.
Jörgen Lennartsson:
– Väldigt bra att vi fick träna på det. Sedan är det svårt att ta sig fram till chanser med en motståndare som backar hem så långt.
Mål blev det dock.

Klart vi är glada, fotbollsmatcher handlar alltid om att vinna

IFK fick en perfekt start på matchen. Elias Omarsson, som startade oerhört aggressivt och löpvilligt, jobbade till sig en frispark utanför straffområdet. Den slogs av Martin Smedberg Dalence och förlängdes in i mål av en gulsvart försvarare.
Med en kvart spelad kom AIK till en av få omställningar och fick även de en frispark strax utanför boxen. Kvitteringen från Amin Affane var vacker och helt utan chans för Erik Dahlin.
David Boo Wiklander hade även en nick efter hörna som var inne, men tyvärr dömdes bort.

Efter paus och ett antal byten fortsatte matchen att se ut som första halvan. Ett enormt blåvitt bollinnehav och ett stort spelövertag, men svårare att komma till avslut. Även om Omarsson var nära ett par gånger och Scott Jamieson hade ett bra avslut utifrån.

En skyttekung slog slutligen till med säsongens fjärde fullträff. Och tveklöst den vackraste. Omarsson och inhoppande August Erlingmark var inblandade i att bollen landade framför Tobias Hysén, som drog till på volley och fastställde slutresultatet några minuter före full tid.
”Tobbe”:
– Vi rullade och rullade, vände och vände och kunde till slut avgöra. Klart vi är glada, fotbollsmatcher handlar alltid om att vinna.

Nu väntar hemresa söndag morgon, ett par lediga dagar innan det är dags att börja ladda för cupmöte med Ljungskile nästa helg.