Foto: Bildbyrån
2017 IFK Göteborg-BK Häcken 1-1

Oavgjort i derbyt

Efter 0–4 i våras var givetvis revanschlustan stor hos IFK Göteborg.
– Vi fick väl en halv upprättelse i varje fall, sa Sebastian Eriksson efter 1–1 (1–1) mot Häcken och efter ett eget drömmål.

En poäng till IFK Göteborg, en till BK Häcken – det får anses som en rättvis utdelning där gästerna hade ett visst övertag i första halvlek och där Blåvitt gick för det efter paus.
Sebastian Eriksson:
– Jämnt, tufft och en rolig match att spela. Vi var åtminstone betydligt bättre i dag än senast vi möttes. Vi hade en del situationer som kanske kunde lett till lite mer, men totalt sett okej.

Det fanns som sagt en del lägen

Och med en fantastisk fullträff av en lagkapten fram till 1–0.
Uppemot en halvtimme hade spelats då ”Sebban” slog till med vänstern på en retur ut mot planen efter inlägg i straffområdet.
Projektilen (framför klacken) gick in vid bortamålvakten gick in vid bortamålvakten Peter Abrahamssons vänstra stolpe.
– Första allsvenska målet på över två år. Först tänkte jag inte skjuta, men den kom så perfekt. Jag kunde sedan se bollen hela vägen och att den skruvade sig in mot mål. En skön känsla.

Nu kom den gulsvarta repliken ganska omgående och efter ett slumpmål, där bollen så småningom studsade till Nasiru Mohammed, som kunde nicka in 1–1.
I andra halvlek var det IFK Göteborg som tydligast gick för tre poäng och i slutet av derbyt hade Sören Rieks ett jätteläge efter inspel av Tobias Hysén.
Emil Salomonsson hade dessutom en vass frispark i slutsekunderna.
– Det fanns som sagt en del lägen. Totalt sett dock ett resultat som inte är något att säga om, avslutar Sebastian.