2017 IFK Göteborg-Brøndby IF 2-2

IFK Göteborg - Bröndby

53 dagar kvar till den superheta allsvenska premiären då regerande mästarna kommer till Ullevi. Och IFK Göteborg laddar för fullt. I dag med den första matchen på lägret i Dubai.

IFK har genomfört den första matchen av två på sitt tio dagar långa läger. Motståndare i Dubai var danska ligatvåan Bröndby, som startar om seriespelet redan om två veckor med match mot FC Köpenhamn.
– Vi hade problem med deras tempo, Framförallt inledningsvis. Men det blev bättre och bättre. Det fanns en del positiva svar och andra saker vi måste jobba på. Att de ligger en bit före oss är helt naturligt, säger Jörgen Lennartsson efter 2–2 (1–2) och därefter vinst på straffar.

Bröndby tog ledningen tidigt efter ett misstag i den blåvita backlinjen och tryckte sedan på för ännu ett mål. Anförda av Mads Albaek tog sig dock IFK in i matchen och kunde efter en omställning kvittera. Sören Rieks sprang sig fri på en djupledsboll och skickade med en halvtimma spelad kallt in kvitteringen i den heta solen. Jörgen:
– Synd att vi inte kunde ta med oss det resultatet in i paus. Tungt att släppa in 1–2 precis före paussignalen.

I andra halvlek blev det mer Göteborg och mindre Bröndby. Låt vara att Pontus Dahlberg fick svara för några riktigt svettiga parader i hettan. Bäst minns vi en fantastisk trippelräddning, men också då förre Falkenbergsspelaren Gustav Nilsson kom fri, utan att lyckas överlista den blåvita 18-åringen.

Med en halvtimme kvar kom Sebastian Ohlsson, Elias Omarsson och Lawson Sabah in och bidrog med ny energi – och var delaktiga i den kvittering som kom i den sista spelminuten. ”Bastan” vann starkt en duell högt upp på danskarnas planhalva, uppfattade att sin isländska lagkompis var redo att dra iväg in i boxen och spelade kvickt vidare. Elias tog med bollen och tryckte in 2–2.
– Skönt de den gå in och en god känsla att komma in och hjälpa laget.

Det oavgjorda resultatet innebar ett avgörande på straffar. Sebastian Ohlsson, Elias, August Erlingmark, Mattias Bjärsmyr och Emil Salomonsson satte sina samtidigt som Dahlberg tog Bröndbys första. Kapten Mattias Bjärsmyr:
– Vi hade det jobbigt i delar av matchen, men visade också att vi orkar 90 minuter.

Nu väntar nya träningar och match mot AIK på lördag (avspark 13.00, svensk tid).

53 dagar kvar till allsvensk premiär på Ullevi.