IFK Göteborg - Falkenberg

Vinst i genrepet. Noll chanser för motståndaren. 80 minuter för Mix.
– En hel del positivt att ta med till den allsvenska premiären, säger Jörgen Lennartsson efter 1–0 mot Falkenberg på Hjällbovallen.

Gunnilse bjöd på en för året utmärkt gräsmatta. Solen sken skönt på de åskådare som valde bort skuggsidan.
På plan var det ett IFK Göteborg som uppträdde stabilt i den sista matchen innan allvaret börjar med Malmö FF hemma på Ullevi 1 april.

Mix och Mads Albaek spelade bakom trion Martin Smedberg-Dalence, Sören Rieks och Sebastian Eriksson med Tobias Hysén längst fram.
– Kul se att Mix, som kommer mer och mer, och Mads fungerar allt bättre tillsammans. ”Sebban” till vänster gjorde det vi ville se både offensivt och defensivt.

Kunde önskat oss ytterligare lite mer målchanser 

Framåt bjöd Tobias Hysén på ett läckert avslut några minuter före paus. Rieks slog en boll bakom hallänningarnas backlinje, som ”Tobbe” sprang sig fri på.
Avslutet – en volley – var vackert och innebar 1–0.
Fler mål såg vi inte denna torsdag eftermiddag.
– Vi kunde möjligen önskat oss ytterligare bollar på djupet och lite mer målchanser. Däremot släppte vi inte till något överhuvudtaget bakåt.

I paus gjorde IFK tre förutbestämda byten. Dessutom tvingades ”Sebban” lämna planen några minuter in i andra halvlek.
Jörgen:
– Det ska inte vara något allvarligt, utan mer en säkerhetsåtgärd efter lite krampkänning.  Alla förändringar gjorde att vi inte riktigt hittade rytmen.

Däremot kunde siffrorna blivit större. Bland annat hade Mix ett avslut strax utanför sedan Lawson Sabah spelat bakåt till nyförvärvet.
Nu väntar tre lediga dagar innan det från och med måndag är dags att börja ladda för Matchen, för den allsvenska premiären mot Malmö FF.