Foto: Bildbyrån

En svag säsongsavslutning

Vi hade givetvis hoppats på ett betydligt bättre avslut på säsongen 2017. 0–3 (0–2) mot GIF Sundsvall på hemmaplan är naturligtvis långt ifrån godkänt.

Säsongen 2017 är över. Den blev långt ifrån vad vi hoppats på.
– Så är det. För dåliga framåt, för dåliga bakåt. Det har varit motvind och uppförsbacke hela säsongen. Inte tillräckligt bra, helt enkelt. Det är alla i det här laget medvetna om, säger Emil Salomonsson.

Hemmalaget svarade – bortsett från första 15-20 minuterna – för en direkt svag insats i första halvlek mot gäster som slet för sitt allsvenska liv och att undgå kval för att stanna kvar i högsta serien.
Emil:
– Tycker vi startar skapligt, aggressiva och skapar en del. Sedan faller vi ihop som ett korthus efter deras ledningsmål. Vi ville verkligen inte kliva av Gamla Ullevi i dag med den här känslan.

Inom loppet av fem minuter gjorde GIF Sundsvall både 1–0 (David Myrestam) och 0–2 (Peter Wilson).
Mot detta hade IFK Göteborg före paus endast ett par halvchanser.
6: Mikael Boman i utsidan stolpen från dålig vinkel.
13: Patrik Karlsson Lagemyr spelade smart fram Tobias Hysén, vars avslut togs om hand av bortakeepern William Eskelinen.

Det blev i ärlighetens namn inte mycket bättre i andra halvlek. Då Pontus Dahlberg slarvade efter ett tillbakaspel och tappade bollen, kunde Linus Hallenius rulla in 3–0 i tom bur.
Där och då var matchen över.
Även om inhoppande Elias Omarsson fick ett kanonläge att reducera efter ett inspel av Sebastian Ohlsson.
”Sebban” hade även en hygglig nick efter inlägg av Sören Rieks.

Det mest positiva från denna kylslagna och dystra söndag i november kom med tio minuter kvar att spela då Erik Gunnarsson fick göra allsvensk debut.
Tränare Alf Westerberg:
– Han gjorde ett piggt inhopp. Att vi kunnat ge ett antal unga spelare chansen får väl anses vara det positiva med den här säsongen.