Foto: Bildbyrån
2017 IFK Göteborg-Hammarby IF 1-1

Återigen en sen kvittering

Samma underläge som senast. Samma sena kvittering.
IFK Göteborg är fortfarande obesegrat i allsvenskan 2017 – och i seriesammanhang på Gamla Ullevi sedan april 2015.

Klockan hade, precis som i Östersund förra omgången, tickat över 90 minuter.
Motståndarna – som tog ledningen via ett självmål i första halvlek och som i ärlighetens namn inte skapade speciellt mycket framåt – ledde med matchens enda mål.

Då lyfte Martin Smedberg–Dalence in en boll i boxen som Tobias Hysén förlängde vidare till Mikael Boman, vilken skickade in sin tredje fullträff så här långt.
Detta i en match där både David Boo Wiklander och Thomas Rogne tvingades utgå tidigt i matchen.
En norsk mittback med smärtor i bäckenet och en svensk försvarare med känning i en ljumske.
– Vi vet mer efter undersökningar under morgondagen, säger IFK Göteborgs läkare Leif Swärd.

Har en grupp som jobbar stenhårt för varandra

Skadorna innebar att August Erlingmark fick göra allsvensk debut. En uppgift den nyblivna 19-åringen skötte alldeles utmärkt.
– ”Bjärs” (Mattias Bjärsmyr) hjälpte mig enormt mycket och styrde hela tiden. Sedan försökte jag spela enkelt och inte ge mig in i några svårigheter. Det kändes okej, menar ”Agge”.

Totalt sett var det ett IFK Göteborg som skapade mer chanser mot ett starkt och defensivt Hammarby, inte minst efter paus då hemmalaget tryckte på ordentligt utan att skapa den riktigt vassa kvitteringschansen.
– Vi är, tillsammans med Malmö FF, det enda obesegrade laget så här långt. Det är bra och något vi tar med oss. Sedan är det självklart så att oavgjorda matcher innebar två tappade poäng varje gång, menar Jörgen Lennartsson och fortsätter:
– Jag är otroligt nöjd med arbetsmoralen och vår team spirit. Vi jobbar hela vägen in i mål för att ändra matchbilden. Nu räckte det bara till ett kryss men det visar att vi har stabilitet i vårt lag och har en grupp som jobbar stenhårt för varandra.