Foto: Bildbyrån

Svängig fredag på Gamla Ullevi

En pass, fyra mål och tre poäng. Dessutom en Tobias Hysén som är ifatt Torbjörn Nilsson.
Vi fick en häftig fredags-AW på Gamla Ullevi.

IFK Göteborg är en vinnare igen. 4–0 (2–0) slutade matchen mot IK Sirius.
Och det svängde på Gamla Ullevi denna sista fredag i september. Inte bara för låten ”En pass” som framfördes i paus av Slim Prince, Mix-gården, The Music College och Bernstein Orchestra och som är specialskriven för projektet ”Planer för framtiden.”

IFK Göteborg bjöd också upp och tog tag i det här redan från avspark och satte press högt upp på gästande Sirius planhalva.
Utdelningen kom redan efter en kvart.
Stenhård och framgångsrik checking av Mikael Boman låg bakom 1–0. Bollen gick till Tobias Hysén, som spelade tillbaka till sin anfallskollega. Avslutet klarade Lukas Jonsson. Returen kunde dock Mix skicka in i öppet mål.

Med en halvtimme spelad trodde vi 2–0 skulle komma. Efter ett perfekt lyft från Mix avslutade Sören Rieks på volley. Den här gången kunde en ny kanonparad från Sirius målvakt styras bort.
Istället fick Gamla Ullevi jubla några minuter senare.
Efter en intensiv press i straffområdet spelade Rieks vidare till August Erlingmark – för kvällen bredvid Sebastian Eriksson på mittfältet – som med vänsterfoten avslutade i mål.

Det stannade vid 4–0, tre sköna poäng och ”En pass” i paus

Blåvitt fortsatte att ösa på efter paus.
Med chanser och mål.
53: Billy Nordström tog sig läckert fram till vänster och skickade in en boll mot bortre stolpen där Mix inte var långt ifrån att bli tvåmålsskytt.
61: Nordström igen. Den här gången med ett perfekt inlägg som ”Tobbe” kastade sig och nickade in 3–0 via stolpen.
Fullträffen var Tobias nionde i årets serie och innebar att han gick upp jämsides med sin assisterande tränare Torbjörn Nilsson över allsvenska fullträffar i den blåvita tröjan med sitt 88:e mål.
64: Rieks in med bollen från vänster. Framför mål stötte en tufft uppvaktad Boman in 4–0.

Det kunde blivit mer. Inte minst då Hysén drog en stenhård vänster i insida stolpe. Eller då inhoppande Sebastian Ohlsson dunkade bollen i ribban.
Vi fick också se en magisk enhandsräddning av Pontus Dahlberg och allsvensk debut för Andreas Öhman.

Det stannade vid 4–0, tre sköna poäng och ”En pass” i paus.
Det svängde.