2017 IFK Göteborg-Jönköpings Södra IF 1-1

En poäng som borde varit tre

Familjefest utanför arenan. Bertil ”Bebben” Johansson som tog emot publiken jubel i paus. Patrik Karlsson Lagemyrs första allsvenska fullträff på hemmaplan.
– Däremot kan vi inte vara annat än missnöjda med resultatet, säger tränare Alf Westerberg efter 1–1 (0-1) mot Jönköping.

15-3 i avslut. Ett bollinnehav som till en väldigt stor del utspelades på gästernas planhalva. En mängd chanser.

Det mesta fanns för att ta tre poäng på Gamla Ullevi den här eftermiddagen, som efter ett ösregn bjöd på sol, på Bertil ”Bebben” Johansson, som i halvtid pratade om den biografi som släpps lagom till Bokmässan och på sköna rapporter om att u19 slog Landskrona med 10–0 och därmed befäste sin slutspelsplats.

Däremot saknades skärpan för att trycka dit den där avgörande fullträffen.

IFK Göteborg dominerade första halvlek rejält och tog sig fram via Emil Salomonsson och Patrik Karlsson Lagemyr till höger och med Billy Nordström och Sören Rieks till vänster.

De båda kanterna kom till ett antal inspel och vid ett par tillfällen var det riktigt hett framför Anton Cajtoft i bortaburen.

Inte minst då ”Paka” skickade in bollen och Rieks drog till – i underkant ribba och ut.

Så dags hade gästerna tagit ledningen på ett av väldigt få avslut under inledande 45 minuter. Hemmaförsvaret fick inte bort bollen i eget straffområde och Dzenis Kozica kunde trycka in 0–1.

Tungt att vi inte vinner matchen med tanke på hur den såg ut

Matchbilden var inte på något vis annorlunda efter vilan. Blåvitt öste på och fick en mycket rättvis kvittering med 53 minuter spelade. Sören Rieks skickade in en passning till Patrik Karlsson Lagemyr, som avslutade med högern alldeles intill stolpen.

– Givetvis skönt. Mitt första allsvenska mål på hemmaplan. Samtidigt tungt att vi inte vinner matchen med tanke på hur den såg ut.

IFK jobbade hårt för att avgöra samtidigt som gästerna fick byta ut båda sina målvakter efter skador och ställa kapten Tommy Thelin mellan stolparna sista minuterna.
– Det blev lite stressigt då vi skulle forcera, men vi saknade skärpan. Om vi inte tillbringade 90 minuter på deras planhalva så var det väl åtminstone 80, suckade en besviken tränare Westerberg efteråt.

Kristopher Da Graca tvingades utgår i andra halvlek och ersattes av August Erlingmark.
– Han hade ont i låret precis ovanför knät. Vi får se hur allvarligt det är, förklarade lagläkare Jon Karlsson.