2017 IFK Göteborg-Kalmar FF 1-1

IFK Göteborg - Kalmar FF

Träningsmatchen på Ullevi slutade med delad poäng. Sören Rieks kvitterade gästernas drömmål med kvarten kvar när IFK Göteborg och Kalmar spelade 1-1 (0-1).

Blåvitt, med nyförvärven Mix och Henrik Björdal från start, inledde bäst på ett vårskönt Ullevi. Åtminstone där solen var och värmde. Men det blåvita spelet ledde inte till några farliga chanser, mer än ett distansskott från Mads Albaek.

Då var gästerna betydligt farligare. David Boo Wiklander fick rädda ett avslut av Papa Diouf på mållinjen. Samma Diouf hade i slutet av halvleken även en nick i stolpen. Hade den suttit innanför ramen hade det betytt 0-2.

För efter knappa halvtimmen hade Svante Ingelsson gjort mål för Kalmar. 18-åringen stod för en sanslös volleyträff som satt otagbart i Pontus Dahlbergs ena kryss.
– Vi började bra tycker jag, men skapade ingenting. Sedan växte de in i matchen och gör ett jädra snyggt mål, sa Sebastian Eriksson i paus och fick medhåll av Jörgen Lennartsson:
–  Började ganska bra, men tappade sedan ganska mycket kvalité i vårt spel. Inte nöjd i pausen.

Sedan är det fullt blås på premiären

Det blev bättre till den andra, även om de blåvita spelarna hade det svårt att komma riktigt nära det småländska målet.
Förrän den 75:e minuten.
Då skickade Scott Jamieson in ett precist inlägg som träffade pannan på en framstormande Sören Rieks, som behärskat nickade in kvitteringen.

Målet, tillsammans med ett antal byten, gav ny energi till IFK som därefter tryckte på för ett ledningsmål. Men precis som i övriga matchen saknades skärpan när det väl hettade till.
– Det är betydlig bättre i andra, men det är blandad kompott idag. Lite av en typisk match någon vecka innan en premiär. Nu är det någon träningsvecka kvar sedan är det fullt blås på premiären, säger tränare Lennartsson.

Sista matchen innan premiären på Ullevi spelas torsdagen 23 mars på Hjällbovallen. Då står Falkenberg för motståndet.