2017 IFK Göteborg-Örebro SK 2-2

Tungt slut på Gamla Ullevi

Ledning 2–0 för ett hårt arbetande IFK Göteborg. Då förstörde två bortastraffar under sista kvarten kvällen på Gamla Ullevi.
– Det här svider rejält, säger nya tränaren Alf Westerberg efter oavgjort mot Örebro SK.

Det var på väg mot en skön sommarkväll och en efterlängtad trepoängare på hemmaplan, den första sedan 7 maj, då Kalmar besegrades med 3–0.
Efter en något trevande inledning blev det betydligt bättre tryck i andra halvlek.
Tobias Hysén fick ett jätteläge sedan Mikael Boman krigat tufft i boxen.
Mix hade ett par sköna dribblingar innan avslutet på Örebros målvakt Oscar Jansson.

Med 57 minuter spelade explodera så Gamla Ullevi på Matchtröjans Dag.
Mix spelade kort till Emil Salomonsson, som fick på ett perfekt inlägg från sin högerkant. Framför mål fanns Sörens Rieks, som dunkade in 1–0 med pannan.

Vi blev oerhört hårt straffade i slutet av matchen efter en mycket god viljeinsats

Strax efteråt var det dags igen. Rieks jobbade storartat på offensiv planhalva, bollen hamnade hos kapten Sebastian Eriksson.
Den här gången kom inspelet från vänster.
Lika vältajmat gav det Boman möjligheten att nicka in 2–0.

Då fanns det i ärlighetens namn få som trodde på annat än Blåvitt seger för den nya tränarkonstellationen Alf Westerberg och Torbjörn Nilsson.
Det löptes.
Det tacklades.
Det kämpades.
Så kom 1–2.

Ett stenhårt skott träffade Salomonssons hand. Utöver utdömd straffspark fick Emil även sin andra varning för aftonen och därmed följt av ett rött kort.
Reduceringen gav gästerna givetvis energi och tvingade Pontus Dahlberg att storspela och att defensiven fick slita hårt.

Då klockan visade på 94.50 blåste Kaspar Sjöberg åter för straff, en situation som upprörde såväl hemmaspelare som publik.
– Det sägs att deras spelare tog med sig bollen med handen innan han fälldes. Jag såg inte från min position. Man kan väl dock konstatera att vi blev oerhört hårt straffade i slutet av matchen efter en mycket god viljeinsats, säger nytillträdda tränaren Alf Westerberg.

Kapten Sebastian Eriksson var givetvis också besviken.
– Jävligt tufft att få emot oss. Vi gör en jättebra insats i andra halvlek och att tappa vinsten med några sekunder kvar på ett domslut vi anser vara tveksamt, är jobbigt. Därav reaktionen från en del av våra spelare.