Foto: Bildbyrån

Förlust mot Östersund

Ett snabbt ledningsmål förstörde den här dagen. IFK jagade kvittering. Ett starkt defensivt Östersund höll emot.

Efter två raka vinster förlorade IFK Göteborg mot ett gästande lag som orkade leverera även efter veckans cupmatch mot Athletico Bilbao.
Östersund gav till en början IFK Göteborg stora problem med sin rörlighet, sitt snabba passningspel och sitt självförtroende.

Redan efter nio minuter kunde jämtarna ta ledningen genom Ludvig Fritzson. ÖFK var även nära att utöka sitt försprång vid ett par tillfällen.
– Jag är gruvligt besviken på vår inledning. Vi skulle ta till vara på att de kom från en tuff match i torsdags och då får man inte vara så passiva som vi var. Det ska absolut inte hända och det är där vi förlorar matchen, säger tränare Alf Westerberg.

Nu saknades det inte blåvita kvitteringsmöjligheter i första halvlek.
20: Bra läge för Tobias Hysén. Avslutets täcktes dock till hörna.
40: Friläge för ”Tobbe”. Endast en riktigt vass fotparad av bortakeepern Andreas Andersson förhindrade 1–1.
44. Superhet möjlighet för Mikael Boman. Återigen en suverän räddning av gästernas målvakt.
Westerberg igen:
– Vi spelar upp oss efter inledningen och är bättre i slutet av första och skapar ett flertal hundraprocentiga chanser.

Efter paus var det ett hemmalag som tryckte ner sin motståndare djupt på deras egen planhalva. Östersund backade hem med i princip samtliga tio utespelare och gjorde det svårt för IFK att hitta ytor och öppningar.

Istället matades det inlägg och bollar från både höger och vänster kant mot främst Mikael Boman, som hade ett antal tuffa dueller med sin tidigare lagkompis Tom Pettersson.
– Vi startade riktigt illa, men skärper till oss och skapar ändå en del första. Vi fortsätter trycka på i andra, men det ville sig inte idag, säger Mikael Boman.

Med drygt tio minuter kvar att spela väggspelade (med Hysén) sig Sam Adekugbe till en möjlighet, men Andersson klarade igen.
Det skapades hörna på hörna – men ingen utdelning.
– Vi är bra en del i andra också, men vår forceringsfas blev lite fiaskobetonad, den blev inte bra.