2017 IK Sirius-IFK Göteborg 0-2

Två vackra mål gav tre poäng

Två vassa kontringar gav tre poäng. Årets första trepoängare i allsvenskan bärgades när Sirius besegrades med 2-0 (0-0) på Studenternas IP.
– Skönt med en seger, säger Mix, som gjorde sitt första mål i Blåvitt.

Innan avspark hölls en tyst minut för att hedra offren i det fruktansvärda terrordåd som drabbade Sverige och Stockholm i fredags. På grund av det bar även samtliga spelare sorgeband runt armen.

Själva matchen spelades i ett härligt vårväder inför fullsatta läktare, med ett imponerande blåvitt följe, men på en plan som dock lämnade mer att önska. Kanske behärskade Sirius i allmänhet, och Kingsley Sarfo i synnerhet, underlaget bättre till en början.
– Det blev så som vi trodde och vi hade en taktik som vi följde, säger Mix.

Den taktiken handlade bland annat om att ligga rätt och ställa om när tillfälle gavs. Det gav också utdelning för det var två riktigt snygga kontringsmål som föll på Studenternas IP.
– Vi visste att det var en plan som kunde ställa till det för oss, så det blev kontringsmål idag och det är fin fotboll det.

Blåvitt, för dagen i det röda tredjestället, vande sig relativt snabbt vid underlaget och skapade ett gäng klara målchanser i den första halvleken. Men antingen saknades skärpan eller så stod Joshua Wicks i vägen, och därmed var det mållöst i paus.
– Vi har bra chanser i första men lyckas inte sätta dit dem, säger Mix som i den andra halvleken visade vägen med sitt första mål för IFK Göteborg.

För Blåvitt fortsatte att skapa chanser

Efter timmen spelad hade Hysén ett friläge, Bjärsmyr en dubbelchans på den efterföljande hörnan. Sedan kom utdelningen. Och det via en mycket vacker kontring.
Från Dahlberg i mål via Salomonsson, Rieks och sedan Hysén som fint spelade fram Mix som i sin tur förpassade bollen i nät.

Målet var välförtjänt och gjorde att de röda blåvittspelarna kunde fortsätta med sin spelplan och kontrollera tillställningen.
Mikael Boman (ersatte en pigg Hysén) och Elias Omarsson (in istället för Björdal) kom in och skulle visa att de också kan avsluta en vass kontring.

Islänningen kom loss och spelade, mellan benen på Sirius-försvararen, fram Boman som satte 2-0 och därmed sköt hem tre poäng till Göteborg.
– I andra sätter vi chanserna, säger Mix och fortsätter:
– Sirius är ett bra lag och det var skönt med en seger. Vi är nöjda med starten på allsvenskan.

Härnäst väntar ännu en nykomling. Och förhoppningsvis tre nya poäng.
På annandag påsk (17 april) kommer AFC Eskilstuna till Gamla Ullevi.