Foto: Bildbyrån
2017 Jönköpings Södra IF-IFK Göteborg 0-2

Skön seger i omstarten

En fantastisk bortaklack fick på nära håll se Tobias Hysén rulla in slutresultatet 0-2 (0-1). ”Tobbe” fick i sin tur fira framför den stora änglaskaran.
– Det tröttnar man aldrig på. Det är därför man håller på, säger matchvinnaren Hysén.

Bortamöte med Jönköping. Det märktes inte. Framför allt inte på läktaren där de blåvita fansen dominerade från första stund. Det imponerande bortaföljet välkomnade spelarna med flaggor, konfetti och sång som pågick matchen igenom.
– De reser överallt för att följa oss. Det är fantastiskt att ha det stödet av den tolfte spelaren i ryggen, säger Mix, som såg till att Blåvitt gick till pausvila i ledning.

För även på planen kändes det som IFK Göteborg hade hemmaplan. Jönköping föll ner i banan och försvarade sig i första hand. Blåvitt höll i bollen, tryckte upp positionerna och försökte vinna bollen högt. Något som också tränare Jörgen Lennartsson efterfrågat innan matchen.
Några riktigt heta chanser skapades däremot inte riktigt.

Tobias Hysén hade ett bra skott efter bara ett par minuter som Anton Cajtoft räddade. Drygt 20 minuter senare visade Hysén klass igen.
Mattias Bjärsmyr slog en lång boll som ”Tobbe” läckert spelade vidare till en framstormande Mix. Norsk-amerikanen tog med sig bollen och sköt in 1-0.
– ”Tobbe” har spelat många matcher och vet var jag ska komma. Sedan är det lite tur att den går in. Tror att det är en touch på vägen. Sedan måste vi vara lite bättre i den sista tredjedelen, men vi leder och det är jag nöjd med, säger Mix.

Viktigt att vi kommer igång med att vinna matcher

Offensiven blev också bättre. Omgående i den andra halvleken hade Mads Albaek ett avslut som styrdes utanför och på den efterföljande hörnan fick Boman nicka i ett bra läge.
Även om Jönköping under ett par minuter skapade lite oreda i en annars stabil blåvit defensiv, redde Pontus Dahlberg och backlinjen ut det hela.

Sedan kom alltså det som punkterade matchen till blåvit fördel. En långboll från inhoppande Henrik Björdal nådde fram till Hysén, som vann duellen med sin försvarare. Fri från i stort sett halva plan gjorde ”Tobbe” inga misstag och rullade behärskat in 2-0.
– Mellan benen på målvakten är det alltid öppet. Ett viktigt mål som gav oss lite andrum och gjorde att vi kunde ta hem det till slut.

Tränare Jörgen Lennartsson, som kunde ta med sig en hållen nolla, bra försvarsspel, två fina mål och en stabil insats från August Erlingmar som gjorde sin första allsvenska match från start, var så klart också nöjd.
– Det var en seger vi gärna ville ha. Viktigt att vi kommer igång med att vinna matcher. Vi ska gärna vinna några på raken här nu, även om vi fokuserar på en i taget, säger han och fortsätter:
– Idag fanns det många bra saker och vi fick utdelning på de detaljer vi skruvat lite på. Det känns spännande och inspirerande.

Nu väntar Halmstad hemma på Gamla Ullevi den 10 juli.