2017 Örebro SK-IFK Göteborg 4-2

Årets sämsta insats

Många blåvita fans hade åkt till Örebro för att se IFK Göteborg gå för tre poäng. Det är bara att beklaga och be om ursäkt. För de fick se något helt annat.
Örebro vann med 4-2 (4-0) på Behrn Arena.

I vanlig ordning var stödet på bortaplan fantastiskt. På planen var det dock långt ifrån det.
4-0 till hemmalaget efter en dryg halvtimme och ett IFK Göteborg som inte lyckades alls. Varken offensivt eller defensivt, kollektivt eller individuellt.
– Det är för jävla dåligt. Finns inga ord för hur dåligt det är, sa kapten Mattias Bjärsmyr i paus.
Det säger ändå en hel del.

En riktigt usel halvlek som vi bara kan be om ursäkt för

De tillresta fansen, den första halvleken till trots, fortsatte sjunga på läktaren. De blåvita spelarna kom ut till den andra halvleken och gjorde åtminstone ett försök till att reparera den skada som åsamkats under första 45.
David Boo Wiklander tryckte in 4-1 på hörna, Emil Salomonsson 4-2 från straffpunkten och det fanns chans till ytterligare reducering. Men det var aldrig riktigt nära.
– Vi gör ett anständigt försök i andra. Men det spelar mindre roll. Vi skäms enormt för den första halvleken. Det var en riktigt usel halvlek som vi bara kan be om ursäkt för till alla blåvit anhängare, säger tränare Jörgen Lennartsson.

De blåvita fansen ska dock inte be om ursäkt för sig. Trots en bedrövlig instats i ihållande regn på Behrn Arena fortsatte stödet och sångerna att komma.
All heder åt er.
Ni, och alla blåvita supportrar, var värda en helt annan insats.