Foto: Bildbyrån
2017 Östersunds FK-IFK Göteborg 1-1

Emil fixade poäng på övertid

I ena ögonblicket kastade sig Emil Salomonsson och förhindrade 0–2, i nästa tryckte högerbacken in kvitteringen till 1–1. IFK Göteborg är fortfarande obesegrat i allsvenskan 2017.

Matchklockan hade dragit över med några minuter. IFK Göteborg tryckte på för att kvittera det ledningsmål Östersund gjort en bit in i andra halvlek.
I en omställning var hemmalaget på väg att punktera tillställningen, då Emil Salomonsson ”hockeytäckte”. I anfallet efter drog Östersunds målvakt ner mycket pigga Henrik Björdal.

Straffen dunkade ”Salo” in framför den tillresta IFK-klacken.
Jörgen Lennartsson:
– Väldigt välförtjänt. Jag är enormt nöjd med spelarnas prestation i dag. Det här är en av de tuffare matcherna och jag tycker vi gjorde det väldigt bra.

Den inledande halvtimmen på Jämtkraft Arena och i vinterkyla var förhållandevis händelsefattig. Pontus Dahlberg gjorde en bra räddning efter några minuter. Sebastian Eriksson försökte sig på en nicklobb, som dock gick över.

Vi är ett gäng spelare och ledare som jobbar och sliter tillsammans

Sista tio minuterna före paus tog dock IFK Göteborg över ordentligt och skapade två riktigt bra lägen.
40: Henrik Björdal tog sig in i boxen och spelade fram Sören Rieks till ett avslut som hemmamålvakten Andreas Andersson klarade.
42: Björdal – som jobbade hårt och med framgång i båda riktningarna under hela matchen – hittade ut till Emil Salomonsson på högerkanten. Inspelet till Tobias Hysén, som ersatte Elias Omarsson i första halvlek, var perfekt. ”Tobbe” avslutade direkt, men fick se Östersunds keeper svara för en fantastisk reflexparad.
– Lite stiltje. Defensivt är vi där vi vill vara, framåt vill vi skapa lite mer, kommenterade kapten Mattias Bjärsmyr i paus.

En kvart in i andra halvlek fick hemmalagets Curtis Edwards på en jätteträff efter hörna som gav jämtarna ledningen.
Det var också signalen på ett ökat tryck från IFK Göteborg.
Och en skön avslutning på övertid.
– Vi är ett gäng spelare och ledare som jobbar och sliter tillsammans. Vi ville ha tre poäng med oss härifrån, men som det utvecklades är det ändå okej med en, säger kvitteringsskytt Salomonsson.

Nu väntar Hammarby hemma på Gamla Ullevi redan kommande onsdag.
– Då hoppas vi på en fullsatt arena, avslutar Jörgen Lennartsson.