2018 Dalakombination-IFK Göteborg 1-8

Bekväm vinst i Nyhammar

I fem minuter hängde en dalakombination med. Sedan växlade IFK Göteborg upp och vann med 8–1 (2–1) efter tre tvåmålsskyttar i Benjamin Nygren, Mikael Ingebrigtsen och Alhassan Yusuf.

På vägen till Leksand och lägret med Moskogen som bas, stannade IFK Göteborg till i Nyhammar (utanför Ludvika) och på Åvallen för att möta en kombination, bland annat innehållande ett antal spelare från IK Brage.

Det blev en målfest inför ett par hundra åskådare.

IFK tog ledningen redan efter två minuter då Elias Omarsson drog till i höjd med straffområdeslinjen. Dalakombinationen replikerade dock omgående och kvitterade kort därefter.

Sedan växte dock gästande göteborgare in i matchen. Inte minst imponerade 17-årige Alhassan Yusuf, som tillhör akademin Tiki Taka Football Development och som är med IFK Göteborg under en period.

Ynglingen, som spelade centralt bredvid Amin Affane, var aktiv och företagsam. Fem minuter före pausvilan tog han sig ner till kortlinjen, tittade upp och hittade snett inåt bakåt Mikael Ingebrigtsen, som kunde placera in 2–1.
Alhassan slog sedan till direkt efter pausvilan och fixade 3–1, elegant frispelad av Amin Affane.

Sedan rullade det på.

4–1 (51): En vänsterkanon, precis under ribban, innebar Ingebrigtsens andra fullträff i dalakvällen.

5–1 (52): Färska a-lagsspelaren Benjamin Nygren, framspelad av Yusuf, dunkade in bollen i krysset.

6–1 (59): Alhassan skickade in en målvaktsretur.

7–1 (70): Nygren på nick sedan Sebastian Ohlsson avslutat och hemmalagets målvakt lämnat retur.

8–1 (86): Inhoppande Mix med öppet mål.