181031 IFK Göteborgs Fredrik Oldrup Jensen och Carl Starfelt deppar under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Djurgården och IFK Göteborg den 31 Oktober 2018 i Stockholm. Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN / Cop 210

Vi tackar ett annat IFK…

Dagens goda blåvita besked kom från en annan arena i Stockholm. På Grimsta IP vann Norrköping mot BP. Därmed är det allsvenska kontraktet hemma för IFK Göteborg.
– Hade dock hoppats att vi löst det av egen kraft, säger Poya Asbaghi.

En poäng gällde för att fixa en plats i allsvenskan inför 2019. Det gick inte alls. Insatsen på Tele2 Arena var en ny tung historia med IFK-ögon sett. Hemmalaget Djurgården vann till slut med 2–0 (2–0) efter att ha satt full fart från start och tagit ledningen redan efter knappt tio spelade minuter. Efter ett inspel från höger kunde Aliou Badji från straffpunkten skicka in bollen vid ena stolpen.

Efter hand – med Emil Salomonsson som pådrivare och via ett par vassa crossbollar signerade David Boo Wiklander – kom gästerna någorlunda in i matchen och skapade ett par hyggliga lägen före paus.

Den bästa kom sedan Sargon Abraham läckert spelat fram Emil, som i sin tur släppte till Sebastian Ohlsson, vars avslut dock endast gav en hörna.

Då Badji kort före pausvilan gjorde sitt andra mål för kvällen innebar det självklart en blytung uppförsbacke.

En besviken Salomonsson suckade efter första halvlek:
– Tycker vi kommer ut riktigt dåligt och låter de spela igenom oss alldeles för enkelt. Vi är för slarviga och har varit så hela säsongen, det håller inte. Djurgården har inget att spela för, men känns ändå hungrigare än oss.

Den andra halvan av matchen handlar mer om att hemmalaget bevakade sin ledning och backade hem mot en motståndare som hade svårt att skapa möjligheter till reducering.

Poya:
– Andra halvlek är bättre, även om vi inte får till det riktiga trycket i boxen. Men vi sliter och kämpar till sista sekund. Nu ska vi avsluta säsongen bra och få med oss något positivt in i nästa säsong.

Kvällens glädjeämne var den allsvenska debuten för 17-årige Benjamin Nygren, som kom in med en halvtimme kvar att spela.

Nu väntar årets sista hemmamatch då Malmö FF kommer på besök – och ett avslut på Gamla Ullevi värdigt Tobias Hysén.