181001 IFK Göteborgs Marcus Degerlund och David Boo Wiklander deppar efter förlust i fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Hammarby och IFK Göteborg den 1 oktober 2018 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

Ännu en svidande förlust

Det fanns vilja och ambition. Det räckte inte. Hammarby vann med 3–0 (1–0).
– Jämfört med de två senaste två matcherna (Häcken och AIK) är vi åtminstone med i matchen i dag. Sedan förlorar vi mot ett bättre lag, säger Poya Asbaghi.

IFK Göteborg försökte verkligen på Tele2 Arena och gav Hammarby en tuff match i åtminstone drygt 70 minuter, då hemmalaget fick en straff som Jiloan Hamad förvaltade väl och dessutom stängde matchen.

Hemmalaget tryckte på rejält från avspark och var heta, satte press högt upp och skapade ett antal lägen. Blåvitt försvarade sig dock väl och då Hammarby väl kom till avslut stod en 20-åring vid namn Tom Amos i vägen med några riktigt vassa parader.

Dessvärre missbedömde/missuppfattade IFK Göteborgs unga och lovande keeper en nick (Björn Paulsen) efter hörna, som gav Hammarby ledningen.

Det var samtidigt startsignalen på en bra period.

Bland annat med en jättechans att utjämna sedan Giorgi Kharaishvili plockat upp en felpassning, tagit sig ner till kortlinjen och spelat in till Amin Affane, vars skott täcktes.

Bara någon minut senare fick August Erlingmark läge att kvittera. Även Victor Wernersson kom till avslut före paus.

”Agge” i paus:
– Jobbig första halvlek, vi får inte riktigt tag i det och måste skärpa oss i andra. Vi får en del lägen och måste tro på det, sätta dem.

Nu blev det en olycklig start på andra halvlek. André Calisir skadade baksida höger lår i en hemlöpning och tvingades utgå, vilket gav Marcus Degerlund (lån Hammarby) möjlighet att göra allsvensk debut med IFK Göteborg.

Blåvitt tog sig efterhand alltmer in i matchen och såg till att det spelades mer på motståndarens planhalva än den egna.

En snabbt slagen frispark ledde dock fram till straff och några minuter senare skickade Kennedy Bakircioglu läckert in en frispark till 3–0.

Poya Asbaghi:
– Vi hade möjligheter att kvittera i andra halvlek. Sedan ledde misstag fram till två mål. Vi måste vara bra i 90 minuter, idag räckte vi inte till.

Nu handlar det verkligen om att ladda till lördagens oerhört viktiga hemmamatch mot Trelleborg.