180927 IFK Göteborgs Victor Wernersson deppar efter fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan IFK Göteborg och AIK den 27 september 2018 i Göteborg. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_383

Förlust mot AIK

Ett mål i vardera halvlek. Och en defensiv som IFK Göteborg inte kunde lösa upp.
– Vi var inte tillräckligt skickliga och AIK väldigt bra, sa Poya Asbaghi efter 0–2 (0–1).

IFK Göteborg lyckade aldrig hota de allsvenska serieledarna på allvar denna höstkväll på Gamla Ullevi.

Trots att de verkligen försökte, inte minst i andra halvlek. Många av de onödiga och slarviga bolltapp vi såg i derbyt mot Häcken var borta och försvarsspelet i stort klart godkänt.

Däremot var det väldigt svårt att få till något framåt och bortsett från en nick av Robin Söder i andra halvlek, skapades i princip ingenting.

Om första delen av matchen till stor del handlade om att jaga boll mot ett spelskickligt AIK, lyckades Blåvitt åtminstone etablera någon form av spel på offensiv planhalva efter pausvilan.
– Vi pratade i paus om att försöka sätta lite tryck, men lyckades aldrig komma åt några riktiga chanser framåt, sa Poya Asbahi och fortsatte:

– Vi vill verkligen vinna den här matchen, inte minst för våra supportrar. Samtidigt vet vi vilken situation vi befinner oss i och det kanske inte är det viktigaste att besegra AIK utan andra lag, vilket vi kan göra. Klart våra spelare inte skuttar av glädje efter det här, men vi vet att vi kan vinna matcher framöver och ska närmast ha fokus på Hammarby borta kommande måndag.