Elias sköt hem tre poäng

Tre mycket välbehövliga poäng. Då säger en lycklig matchhjälte och tremålsskytt:
– Mitt första hattrick, det känns såklart jättebra. Men tre poäng för laget är det viktigaste, förklarar Elias Omarsson efter 3–0 (1–0) på BP.

IFK Göteborg i stort poängbehov och upprättelse efter den tunga förlusten mot IK Sirius studsade tillbaka i den tryckande hettan på Gamla Ullevi.
3-0.
Tre oerhört viktiga poäng.
Poya Asbaghi:
– Första halvlek gör vi det bra och enligt plan. Vi visste vi skulle kunna straffa dem med vårt omställningsspel.

IFK Göteborgs ledningsmål (20:e minuten) var vackert. Vajebah Sakor fick ett inspel i straffområdet, vände bort sin försvarare, tog sig mot kortlinjen och skickade in bollen framför mål. Där störtade Elias Omarsson fram och tryckte in sin sjätte allsvenska fullträff för säsongen.

Det fanns sedan möjlighet att utöka ledningen.
Som då en blixtsnabb omställning gav Giorgi Kharaishvili läge sedan Omarsson spelat fram. Avslutet tog dock på BP:s målvakt Nikola Petric.
Som då Giorgi drog till på volley över sedan Billy Nordström skickat fram en boll.

Elias var väldigt klinisk i dag

Blåvitt fortsatte inledningsvis att trycka på även i andra halvlek, men tappade greppet efter en kvart. Och bjöd dessvärre även på slarv i eget straffområde. Erik Dahlin läste dock av elvametaren och var blixtsnabbt nere vid sin vänstra stolpe och räddade med en hand.
– Efter att ha släppt in två straffar i Uppsala senast var det gott att knipa en idag. Det kändes som om matchen stod och vägde där, menade ”Dalle”.

– Där och då blev vi plötsligt ängsliga och det kändes jobbigt ett tag. Vi fick inte den energi vi borde fått av ”Dalles” räddning.

Stockholmarna hade sedan fortsatt en del möjligheter innan matchen äntligen stängdes. I matchminut 85 tog sig Sebastian Ohlsson fram och in i boxen. På inspelet var han där igen, IFK Göteborgs islänning och stötte in 2–0. Minuten senare var han på plats på en retur sedan Victor Wernersson avslutat. Det var underbara 3–0.

Asbaghi:
– Elias var väldigt klinisk i dag.

I slutet av matchen fick vi även se en efterlängtad comeback till stort jubel. Patrik ”Paka” Karlsson–Lagemyr kom in och gjorde sina första minuter i allsvenskan sedan den sista höstmatchen 2017 mot Sundsvall.