180916 IFK Göteborgs Giorgi Kharaishvili gör 2-2 på straff under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan IFK Göteborg och Elfsborg den 16 september 2018 i Göteborg. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / Kod JJ / Cop 112
2018 IFK Göteborg-IF Elfsborg 2-2

”Stolt över vår insats”

0–2 i paus blev 2–2 i andra halvlek.
– Tycker vi svarar för en fantastisk kämpainsats, säger Emil Salomonsson, kapten för dagen, efter oavgjort mot Elfsborg.

Senast Elfsborg bortabesegrade Blåvitt i allsvenska sammanhang var 2003.
Boråsarna får vänta en minst ett år till.

Senast Elfsborg vann en seriematch var i början av juli.
Boråsarna får vänta minst en vecka till.

Även om det inte såg ut så med halva matchen spelad. Efter en riktigt vass inledning av IFK Göteborg stökade tio slarviga minuter till det rejält.
Elfsborg gjorde både 1–0 och 2–0.

Emil Salomonsson:
– Det innebar givetvis en rejäl uppförsbacke inför fortsättningen av matchen.

Efter paus jobbade sedan laget hårt för att komma in i matchen och med 20 minuter kvar att spela gjorde Robin Söder sitt första mål efter återkomsten till IFK Göteborg. Carl Starfelt förlängde en frispark från Amin Affane, som nummer nio kunde stöta in.

Det gav energi.
Det gav hopp.
Det gav en kvart senare en kvittering.

Amin Affane tilldömdes en straff, som Giorgi Kharaishvili dunkade in.

Hemmalaget jagade sedan ett avgörande och bland annat hade Sargon Abraham ett avslut som gav gästernas keeper Kevin Stuhr Ellegaard besvär.

Emil:
– Det är stor skillnad på att tappa 2–0 jämfört med att hämta upp 0–2. Även om vi gick för tre poäng känns det helt okej så här efteråt. Vi gör en otroligt bra insats i andra halvlek som jag är stolt över.